Møt grunnleggerne
Et støpejernspartnerskap
I 1925 møttes to belgiske industriledere på Brussel-messen – den ene var spesialist i emaljering, den andre var ekspert på støping. I fellesskap «knekte de koden» til emaljering av støpejern og brakte farge til kjøkkenet.
Sammen skapte Le Creusets grunnleggere en ny epoke for steke- og kokekar.
Etter det første møtet ble Armand Desaegher og Octave Aubecq enige om å samarbeide, og sammen skapte de den grunnleggende produksjonsprosessen for emaljerte og hjerteformede støpejernsgryter som vi bruker den dag i dag. Etter at de skapte en fungerende prototype i 1925, ble Le Creuset født.
Paret etablerte et støperi i landsbyen Fresnoy-le-Grand, omtrent to timer nord for Paris. Landsbyen har en god infrastruktur, noe som gjør det mer effektivt å transportere jern, koks og sand til fabrikken.
Inspirert av den brennende oransje fargen på smeltet støpejern i støpeformene, har Desaegher og Aubecqs første emaljefarge, volcanic, blitt signaturfargen vår.
Strømlinjeformet for jetalderen
Raymond Loewy er kjent under mange navn, ikke minst "mannen som formet Amerika", far til strømlinjeformet design og grunnleggeren av industrielt design. Men få mennesker kjenner hans forbindelse til våre ikoniske kjøkkenartikler. Loewy, den offisielle designeren av vår Coquelle fra 1958, re-designet den tradisjonelle, runde Le Creuset gryten for å appellere til etterkrigstidens etterspørsel på minimalistisk design.
Våre farger
Og alt var gult
Fargen som fikk hjertet til en stjerne til å slå raskere …
På 1960-tallet inkluderte lanseringen av Le Creusets Elysee Yellow - beundret av tusenvis - ingen ringere enn Marilyn Monroe.
I 1999 ble Marilyns kolleksjon auksjonert bort av Christies i New York for utrolige 25 300 dollar! Med nye farger som traff godt på den tiden, ble en ny blå - også inspirert av Elizabeth David - kjent for å gjøre mat fra Middelhavet populær i Storbritannia. Elizabeth David la sin elsk på Le Creuset og gikk til innkjøp av et stort utvalg til sin spesialbutikk for kjøkkenutstyr i London. Dermed bidro hun til å forevige Le Creusets tilknytning til god mat.
En moderne klassiker. Støpejernsgrytene er et produkt med nesten hundre års foredling. Fra generasjon til generasjon har støpejerngrytene blitt bedre.