- Lam
Ingredienser
- 1 lammelår (ca. 1,5 kg)
- ca. 10 fedd hvitløk (du kan bruke mindre, eller helt opptil 15)
- 3 gulrøtter
- 1 løk
- 1 pastinakk
- 1 sitron
- 2–3 dl rødvin
- rosmarin
- timian
- oregano
- persille
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær halvparten av hvitløksfeddene i to på langs. Stikk hull i lammelåret med en spiss kniv, og trykk hvitløkskivene inn i kjøttet.
-
2Smør lammelåret inn med olje og gni det med rikelig med salt og pepper.
-
3Skrell gulrøtter, løk og pastinakk og skjær grønnsakene i grove biter. Legg bitene i det ovale fatet med lokk.
-
4Skjær sitronen i båter og tilsett i det ovale fatet sammen med halvparten av den gjenværende hvitløken og halvparten av urtene.
-
5Legg lammelåret på toppen av grønnsakene og strø resten av hvitløken og urtene over.
-
6Tilsett rødvin.
-
7Legg lokket på det ovale fatet og sett det inn i en forvarmet ovn ved 120 grader. Steketiden er 5-6 timer. Kjøttemperaturen bør være minst 75 grader.
-
8Serveres med poteter som er kokt så vidt møre og deretter vendt i pannen i smør og urter, en gresk salat med oliven og feta og tzatziki samt et deilig brød med sprø skorpe.