Verdens enkleste grytebrød

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Verdens enkleste grytebrød
Verdens enkleste grytebrød har ikke fått navnet sitt uten grunn. Det har en kort ingrediensliste og er eltefritt, så du slipper klissete fingre. Stek brødet godt til det får en sprø og seig skorpe, men forblir saftig og luftig innvendig. Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Grødgrisen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 600 ml vann
  • 10 g gjær
  • 1 ts honning
  • 450 g hvetemel
  • 200 g fullkornsmel
  • 1 ss grovt salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha vann, gjær og honning i en skål, og rør til gjæren og honningen er oppløst i vannet.
  • 2
    Tilsett hvetemel og fullkornsmel og ha i saltet til slutt. Rør deigen grundig sammen.
  • 3
    Dekk til deigen og la den heve seg i kjøleskapet over natten (10–12 timer).
  • 4
    Sett støpejernsgryten i ovnen og varm opp til 250˚ varmluft.
  • 5
    Når ovnen og gryten er godt varm, tar du gryten ut av ovnen. Dryss med mel i bunnen og hell i deigen. Ha gryten med lokk inn i ovnen igjen og stek brødet i 30 minutter.
  • 6
    Skru deretter ned til 225˚ varmluft, og stek brødet ferdig i ytterligere 10–15 minutter uten lokk.
  • 7
    Ta brødet ut av ovnen når det er ferdig og mørkt gyllent. Legg deretter brødet på en rist og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.