- Mel
Ingredienser
- 600 ml vann
- 10 g gjær
- 1 ts honning
- 450 g hvetemel
- 200 g fullkornsmel
- 1 ss grovt salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vann, gjær og honning i en skål, og rør til gjæren og honningen er oppløst i vannet.
-
2Tilsett hvetemel og fullkornsmel og ha i saltet til slutt. Rør deigen grundig sammen.
-
3Dekk til deigen og la den heve seg i kjøleskapet over natten (10–12 timer).
-
4Sett støpejernsgryten i ovnen og varm opp til 250˚ varmluft.
-
5Når ovnen og gryten er godt varm, tar du gryten ut av ovnen. Dryss med mel i bunnen og hell i deigen. Ha gryten med lokk inn i ovnen igjen og stek brødet i 30 minutter.
-
6Skru deretter ned til 225˚ varmluft, og stek brødet ferdig i ytterligere 10–15 minutter uten lokk.
-
7Ta brødet ut av ovnen når det er ferdig og mørkt gyllent. Legg deretter brødet på en rist og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.