
Verdens enkleste grytebrød har ikke fått navnet sitt uten grunn. Det har en kort ingrediensliste og er eltefritt, så du slipper klissete fingre. Stek brødet godt til det får en sprø og seig skorpe, men forblir saftig og luftig innvendig.
Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Grødgrisen.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 600 ml vann
- 10 g gjær
- 1 ts honning
- 450 g hvetemel
- 200 g fullkornsmel
- 1 ss grovt salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vann, gjær og honning i en skål, og rør til gjæren og honningen er oppløst i vannet.
-
2Tilsett hvetemel og fullkornsmel og ha i saltet til slutt. Rør deigen grundig sammen.
-
3Dekk til deigen og la den heve seg i kjøleskapet over natten (10–12 timer).
-
4Sett støpejernsgryten i ovnen og varm opp til 250˚ varmluft.
-
5Når ovnen og gryten er godt varm, tar du gryten ut av ovnen. Dryss med mel i bunnen og hell i deigen. Ha gryten med lokk inn i ovnen igjen og stek brødet i 30 minutter.
-
6Skru deretter ned til 225˚ varmluft, og stek brødet ferdig i ytterligere 10–15 minutter uten lokk.
-
7Ta brødet ut av ovnen når det er ferdig og mørkt gyllent. Legg deretter brødet på en rist og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.