
Prøv vår lekre grytestekte kylling med purre, løk og urter. Såfremt du ikke venter gjester, får du mat til fryseren i flere dager – særlig hvis du også koker suppe på skroget etterpå.
HOVEDINGREDIENSER
- Fjærkre
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 økologisk eller frittgående kylling
- salt og pepper
- 1 usprøytet sitron
- 1 kvist rosmarin
- 50 g smør
- 2 ss olivenolje
- 3 løk, skåret i fire deler
- 2 purreløker, skåret i stykker på 3 cm
- 1 kvist timian
- 1 hel hvitløk, delt i to
- 1 glass hvitvin
- 1 dl vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Krydre kyllingen godt med salt og pepper, både utvendig og innvendig.
-
3Prikk hull i sitronen med en urtekniv eller lignende. Putt sitronen inn i kyllingen med rosmarin og bind kyllingen sammen med slaktertråd.
-
4Smelt smøret i gryten med olivenoljen og brun kyllingen på alle sider. Ta kyllingen opp av gryten og hell fra fettet.
-
5Ha kyllingen tilbake i gryten, og legg løk, purre, timian og hvitløk rundt kyllingen.
-
6Tilsett hvitvin og vann, og sett kyllingen i ovnen i 75 minutter.
-
7Lag et hull i låret med en kjøttnål: hvis saften renner klart, er kyllingen klar.
-
8Server med poteter, asparges eller det som frister hos grønthandleren.
Tips
Bruk hele kyllingen! Lag en god hønsefond av skroget. Plukk ut eventuelle rester av kyllingkjøtt fra skroget til f.eks. en lekker pastarett eller kyllingsalat.
