- Fjærkre
Ingredienser
- 1 økologisk eller frittgående kylling
- salt og pepper
- 1 usprøytet sitron
- 1 kvist rosmarin
- 50 g smør
- 2 ss olivenolje
- 3 løk, skåret i fire deler
- 2 purreløker, skåret i stykker på 3 cm
- 1 kvist timian
- 1 hel hvitløk, delt i to
- 1 glass hvitvin
- 1 dl vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Krydre kyllingen godt med salt og pepper, både utvendig og innvendig.
-
3Prikk hull i sitronen med en urtekniv eller lignende. Putt sitronen inn i kyllingen med rosmarin og bind kyllingen sammen med slaktertråd.
-
4Smelt smøret i gryten med olivenoljen og brun kyllingen på alle sider. Ta kyllingen opp av gryten og hell fra fettet.
-
5Ha kyllingen tilbake i gryten, og legg løk, purre, timian og hvitløk rundt kyllingen.
-
6Tilsett hvitvin og vann, og sett kyllingen i ovnen i 75 minutter.
-
7Lag et hull i låret med en kjøttnål: hvis saften renner klart, er kyllingen klar.
-
8Server med poteter, asparges eller det som frister hos grønthandleren.