Bruk og vedlikehold

Forskjeller mellom emalje i sand og i Black satin

Image without a name
 
Du har kanskje lagt merke til at Le Creuset har to forskjellige alternativer når det gjelder den indre emaljen på våre støpejernsprodukter - og vi blir ofte spurt om forskjellene mellom de to. Den ene er vår sandfargede emalje, som er den vanligste, og den andre er vår mattsvarte emalje. Begge er emaljebelegg, men hver av dem har en spesifikk funksjon og bruk. Les videre for å lære om likhetene og forskjellene.

Om vår Sand interiøremalje

Innredningen i lyse sandfarger ligger inne i våre ikoniske Signature støpejernsgryter og i de fleste av våre emaljerte støpejernspanner. Den glansede sandfargede finishen er faktisk et emaljebelegg – en type glass. Det viktigste er at belegget tjener til flere formål og ikke trenger å være forhindret, noe som gjør våre emaljerte støpejernskokekar enkle å vedlikeholde.
 
Den lysfargede sandemaljen gir bedre overvåkning av kokeprosessen og er godt egnet for fuktige kokemetoder. Du kan enkelt se de brune bitene (kjent som fond) på bunnen av kokeflaten og holde følge med, slik at de ikke brenner. Sandemaljens glatte, nesten blanke overflate betyr også at det er mindre sjanse for at maten fester seg for problemfri rengjøring.
 
En av de mange fordelene med å bruke emaljebelegg er at glasset er inert, noe som betyr at det ikke vil absorbere lukt eller smak fra maten din. Den er også perfekt for oppbevaring av rester, og vil ikke reagere med syreholdige matvarer som tomater og sitrus. Hvis du finner ut at sandemaljen har blitt flekkete i matlagingsprosessen, er det ingen grunn til bekymring! Disse flekkene er ikke permanente og kan rengjøres ved hjelp av vår komfyrrenser og -beskytter i emaljert støpejern eller til og med lett tilgjengelig bakepulver.
Image without a name
 

Perfeksjon med én dose

Bruk kokekarene våre med sandemalje på et bredt utvalg av fristende retter.
 

Om vår Black Satin interiøremalje

Sort satengemalje finnes for det meste på interiøret i våre Signature-panner, stekepanner og varmluftsgriller. Med sin matte sorte finish tror mange at denne overflaten er rå støpejern. Dette er imidlertid ikke tilfellet, og Le Creusets innovative glassemaljebelegg som påføres støpejernet, skaper en mye enklere bruk og ren overflate enn tradisjonelt rå støpejern.
Image without a name
 
Litt som med annen emalje, krever heller ikke emaljen i Black Satin at du setter den inn med noe. Det passer perfekt til grilling, bruning og annen tørr matlaging, og det resulterer i at du får nydelig karamellisert skorpe. Med Le Creusets kjøkkenutstyr bevares og fordeles varmen så godt at du ikke trenger annet enn lav til middels varme.
 
I takt med grytens bruk utvikles en fordelaktig patina over tid so gjør matlagingen bedre og gjør at det setter seg mindre i bunnen. Dermed blir behovet for oljing av ovflaten mindre. Selv om det er lettere å vedlikeholde enn rå støpejern, vil du likevel være forsiktig så du ikke skrubber av patinaen når du rengjør pannen. Sørg for å lese vår & Pleieside.
LES MER
 

Bruning av gode smaker

Vårt satengsvarte emaljeinteriør tar smakene til nye, deilige høyder.

Hvor kan jeg bruke støpejernsutstyret mitt?

Ovn

Ovnens gril

Elektrisk koketopp

Keramisk glasskoketopp

Gass

Induksjonskoketopp

Matlaging med støpejern

Et liv med deilige måltider venter.