24 timers brød

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
24 timers brød
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

12 timers surdeig/deig (poolish):
  • 250 ml vann
  • 300 g mel
  • 4 g fersk gjær
Deig:
  • (550 g poolish)
  • 400 g mel (350 g hvitt mel / 50 g grahamsmel)
  • 180 ml vann
  • 15 g salt
  • 4 g fersk gjær
  • 10 g sukker
  • 1 isbit
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Poolish: Løs opp gjæren i vannet, og tilsett melet i samme bolle. Rør til det blir en jevn masse, og dekk bollen med plastfolie. La poolishen stå i romtemperatur i min. 12 timer. Når den faller sammen, er den klar til bruk.
  • 2
    Løs opp den nye gjæren i vann, og tilsett poolish og sukker. Rør sammen og tilsett mel.
  • 3
    Elt deigen i en mikser på middels hastighet Etter 2-3 minutter med elting tilsettes isbiten og saltet. Elt deigen i totalt 10-12 minutter, eller til den slipper bollen og er blank.
  • 4
    Dekk til bollen, og la deigen hvile i 1 time i romtemperatur.
  • 5
    Etter en time bretter du deigen og legger den tilbake i bollen for å heve i kjøleskapet over natten. Du kan la den stå i kjøleskapet i opptil 24 timer.
  • 6
    Når du er klar til å bake brødet, har du litt mel på kjøkkenbordet og vender deigen på bordet. Brett deigen sammen og legg den i en hevekurv. Dekk den med plastfolie og la den heve i 2-3 timer.
  • 7
    Rett før deigen skal stekes, varmer du opp Le Creuset-gryten din i ovnen ved 250 °C (vifte) i 15 minutter.
  • 8
    I mellomtiden vender du deigen over på et stykke bakepapir og skjærer et kryss i midten. Legg deigen forsiktig i den forvarmede Le Creuset-gryten og dekk med lokk - dette trinnet er veldig viktig! Stek brødet i 20 minutter med lokk, og deretter 14 minutter uten. Når du tar av lokket, skrur du ned temperaturen til 220 °C. Slik får den en gyllen farge og en sprø overflate.
  • 9
    La brødet avkjøles helt før det skjæres i skiver.