Alt om damping: Slik bruker du en dampinnsats
Damping en en av de beste tilberedningsmetodene for kompromissløs smak og maks næring. Med denne teknikken blir maten omgitt av varm damp og tilberedt i et lukket miljø. Ved å unngå direkte kontakt med vann, vil ingrediensene beholde sin form, farge, tekstur og alle de gode egenskapene som er nevnt over. Damping er kjent for sin evne til å tilberede mat uten olje og fett, noe som betyr sunnere matlaging.
Hvordan dampe mat steg for steg?
Trinn 1:
Fyll en gryte tre fjerdedeler full med din foretrukne kokevæske (f.eks. vann med kraft eller urteekstrakt). Behold en fjerdedel under punktet der dampinnsatsen hviler.
Trinn 2:
Kok opp vannet, sett inn dampinnsatsen og legg ingrediensene i innsatsen. Følg instruksjonene i oppskriften.
Trinn 3:
Sett på et tett lokk og følg anvisningene Ikke løft på lokket under prosessen, for det vil forlenge koketiden. Lokkene våre har ventilasjonshull slik at de slipper ut små mengder damp og det dannes mindre kondens.
Trinn 4:
Når maten er tilberedt kan du løfte lokket forsiktig og la ingrediensene avkjøles i noen minutter. Nyttig tips: Ta ut ingrediensene 30 til 60 sekunder før de er klare, for kokingen vil fortsette i restvarmen mens de avkjøles.
Server umiddelbart for å få de beste resultatene.
Mye mer damp
Gjør deg klar til å lage mat med mye smak på en rask og sunn måte.
FAQ
#1. Hvorfor er det bedre å dampe mat?
Damping bevarer smaken og den naturlige teksturen til delikate ingredienser. Den er også perfekt til å tilberede lette og ferske måltider som grønnsaker, fisk, kylling og dumplings. Dessuten krever denne metoden verken olje eller fett, noe som reduserer kaloriinntaket.
#2. Hvilken dampinnsats skal jeg bruke?
Vår dampinnsats i rustfritt stål kommer i tre størrelser som er enkle å stable, slik at du kan lage hele måltider samtidig. Vår dampinnsats i rustfritt stål kommer i tre størrelser som er enkle å stable, slik at du kan lage hele måltider samtidig. Den store 24 cm dampinnsatsen med lokk passer til alle gryter med diameter 20, 22 og 24 cm. I tillegg kan den lille 20 cm dampinnsatsen brukes alene eller oppå en 20 cm gryte i 3-lags rustfritt stål.
#3. Hvor mye vann bør jeg bruke til damping?
Litt vann kan være nok fordi du bare bruker det til å lage damp og ikke til å koke ingredienser. Fyll kjelen med vann eller kokevæske omtrent tre fjerdedeler under bunnen av dampkokeren eller dørslaget. Nøkkelen til suksess er å holde det kokende vannet adskilt fra dampinnsatsen din. På den måten kan dampen omslutte ingrediensene og sørge for jevn og skånsom tilberedning uten fare for at de svir seg.
#4. Hvilken varmeinnstilling er best for damping?
Når vannet når kokepunktet, setter du varmen til middels slik at det småkoker jevnt. Unngå å bruke "boost"- eller "puls"-innstillingene på induksjonsplaten.
#5. Hvor lang tid tar det å dampe maten?
Damptiden varierer fra oppskrift til oppskrift, men som en tommelfingerregel bør grønnsaker dampes i 5 minutter eller mindre, mens kjøtt og fisk er ferdig på 3-10 minutter. Du bør også regne med en ekstra nedkjølingstid på 1-2 minutter.
Se mer
Liker du bloggen? Her er flere forslag til hva du bør lese. Her er noen flere anbefalte artikler du vil nok vil glede deg over.