- Grønnsaker
Ingredienser
- 2–3 middels store auberginer, tykkskåret
- 3 ss (45 ml) olivenolje
- Havsalt og nymalt svart pepper, til krydring
- 3 hvitløksfedd, ikke skrelte og hele
- 1 ss (15 ml) malt og ristet spisskummen
- 2 ss (30 ml) olivenolje
- Saften og det ytre laget av skallet til 1 sitron
- 100 g myk fetaost, smuldret
- 80 g hurtigsyltet rødløk, til servering
- Flat persille og mynte, hakket til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 200 °C.
-
2I en skål snur og vender du auberginskivene i olivenolje og salt og pepper fra side til side og fremover og bakover til de er dekket med et jevnt belegg. Plasser auberginskivene i ett lag med de hele hvitløksfeddene på et Le Creuset 32 cm Classic Rectangular-fat.
-
3Sett i ovnen i 15 minutter, ta ut fatet, vend om på auberginskivene og sett inn igjen til ovnsbaking i 10–15 minutter. Ta ut av ovnen. Hvis auberginene er møre og gylne på begge sider, er de ferdige. Fjern den myke, ovnsbakte hvitløken fra fatet og legg i en bolle, fjern skallet og mos med en gaffel og smak til med spisskummen, olivenoljen du har igjen, krydder og saften og det ytre skallet fra sitronen.
-
4Drypp over auberginene som toppes med smuldret fetaost, syltet rødløk og friske hakkede urter til servering.
-
5For å tilberede hurtigsyltet rødløk, masserer du bare skivene med rødløk i en bolle i 10 sekunder (med hendene) sammen med saften fra en halv sitron og en sjenerøs klype salt.
-
6Kokkens tips: Hell en skvett vann og 30 g urteblanding i en blender sammen med vinaigrette tilsatt spisskummen for å få en grønn dressing som smaker friskt.