- Frukt
Ingredienser
- 50 g kaldt smør i terninger, samt litt til formene
- 50 g hvetemel
- 25 g grovhakkede mandler
- 25 g havregryn
- 50 g muscovadosukker
- 1 knivsodd salt
- 500 g blandede friske bær, f.eks. bjørnebær og tranebær
- 4 ss rørsukker
- 1 ts kanel
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 175 °C.
-
2Smuldre smøret sammen med melet i en bolle til det får en smulete konsistens.
-
3Tilsett hakkede mandler, havregryn, muscovadosukker og salt, og bland det til en løs smuldredeig.
-
4Rør bærene sammen med sukker og kanel.
-
5Fordel dem i seks smurte minigryter (0,25 l/10 cm), og fordel smuldredeigen over bærene. Sett minigrytene i ovnen (uten lokk) og stek i ca. 20–25 minutter til smuldredeigen er gyllen og sprø, og bærene bobler.
-
6Tips:
-
7Prøv med epler, rabarbra eller lignende, avhengig av sesongen.