- Frukt
Ingredienser
- 2 gelatinblader
- 300 g blandede frosne bær (f.eks. jordbær, bringebær, solbær)
- 1 vaniljestang, delt på langs
- ½ dl vann
- 115 g sukker (fordelt: 65 g og 50 g)
- ½ sitron, saften av denne
- 25 g maisstivelse
- 1 eggeplomme
- 4 dl melk
- 1,25 dl kremfløte
- friske bringebær
- frysetørkede bringebær
- hvit sjokolade, spon
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg gelatinbladene i kaldt vann.
-
2Skrap ut kornene av en halv vaniljestang, og ha dem i en tykkbunnet gryte sammen med frosne bær, vann, 65 g sukker og sitronsaft. Tilsett også den tomme, halve vaniljestangen.
-
3Varm opp det hele under omrøring til kompotten er tint og sukkeret er oppløst.
-
4Ta gryten av varmen, vri gelatinbladene og rør det ut i kompotten. Hvis det er store bær i kompotten, kan du mose dem med en gaffel eller en stavmikser.
-
5Fordel kompotten i glassene og sett dem til kjøling.
-
6Ha kornene fra den andre vaniljestangen, 50 g sukker, maisstivelse, eggeplomme og 1 dl av melken i en skål, og rør det godt sammen.
-
7Ha de resterende 3 dl av melk i en tykkbunnet gryte, og varm det opp til kokepunktet.
-
8Hell eggeblandingen i gryten og pisk til vaniljekremen tykner.
-
9Ha vaniljekremen i en skål, og dekk med husholdningsfilm – den skal helt ned og røre kremen, ellers dannes det en hinne. Sett den i kjøleskapet i minst 3 timer. Den kan også stå til dagen etter.
-
10Pisk fløten til mykt fløteskum, pisk kremen jevn, og vend de to sammen.
-
11Fordel kremen i hvert glass, og sett dem til kjøling i en times tid.
-
12Når de skal serveres, pynter du glassene med friske bringebær, frysetørkede bringebær og spon av hvit sjokolade.