
Vi har modernisert den klassiske desserten, rødgrøt med fløte. Kompotten av blandede bær anrettes pent i et glass slik at man kan se den flotte fargen, og får selskap av en silkemyk og luftig vaniljekrem. En perfekt dessert når du får gjester, da du lett kan lage elementene dagen i forveien.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Mette Elkjær.
HOVEDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 gelatinblader
- 300 g blandede frosne bær (f.eks. jordbær, bringebær, solbær)
- 1 vaniljestang, delt på langs
- ½ dl vann
- 115 g sukker (fordelt: 65 g og 50 g)
- ½ sitron, saften av denne
- 25 g maisstivelse
- 1 eggeplomme
- 4 dl melk
- 1,25 dl kremfløte
- friske bringebær
- frysetørkede bringebær
- hvit sjokolade, spon
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg gelatinbladene i kaldt vann.
-
2Skrap ut kornene av en halv vaniljestang, og ha dem i en tykkbunnet gryte sammen med frosne bær, vann, 65 g sukker og sitronsaft. Tilsett også den tomme, halve vaniljestangen.
-
3Varm opp det hele under omrøring til kompotten er tint og sukkeret er oppløst.
-
4Ta gryten av varmen, vri gelatinbladene og rør det ut i kompotten. Hvis det er store bær i kompotten, kan du mose dem med en gaffel eller en stavmikser.
-
5Fordel kompotten i glassene og sett dem til kjøling.
-
6Ha kornene fra den andre vaniljestangen, 50 g sukker, maisstivelse, eggeplomme og 1 dl av melken i en skål, og rør det godt sammen.
-
7Ha de resterende 3 dl av melk i en tykkbunnet gryte, og varm det opp til kokepunktet.
-
8Hell eggeblandingen i gryten og pisk til vaniljekremen tykner.
-
9Ha vaniljekremen i en skål, og dekk med husholdningsfilm – den skal helt ned og røre kremen, ellers dannes det en hinne. Sett den i kjøleskapet i minst 3 timer. Den kan også stå til dagen etter.
-
10Pisk fløten til mykt fløteskum, pisk kremen jevn, og vend de to sammen.
-
11Fordel kremen i hvert glass, og sett dem til kjøling i en times tid.
-
12Når de skal serveres, pynter du glassene med friske bringebær, frysetørkede bringebær og spon av hvit sjokolade.