Bærmousse med ferske hylleblomster, kandisert rødbete og vaniljetuile

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Bærmousse med ferske hylleblomster, kandisert rødbete og vaniljetuile
Skjem bort gjestene dine med denne lekre og friske desserten som er en fryd både for øynene og smaksløkene. Desserten skiller seg ut, siden den blant annet pyntes med kandisert rødbete, som gir en helt spesiell smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Bærmousse:
  • 400 g blandede bær (ferske eller frosne)
  • 60 g sukker
  • 2 ss vann
  • 4 gelatinblader
  • 5 dl kremfløte
Vaniljetuile:
  • 1 egg
  • 60 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
Kandisert rødbete:
  • 1–2 rødbeter
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl vann
Pynt:
  • Ferske hylleblomster
  • Ferske bær, f.eks. bringebær, blåbær, bjørnebær
  • Frysetørkede bringebær
  • Mandelflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bærmousse:
  • 2
    Ha bær, sukker og vann i en gryte, og la det småkoke på lav varme til sukkeret er oppløst. Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
  • 3
    Ta gryten av varmen, vri vannet ut av gelatinen og rør den ut i bærsausen. Hell bærsausen gjennom en fin sil, og la den kjøle av på spisebordet.
  • 4
    Pisk fløten til et mykt fløteskum, og vend inn den avkjølte bærsausen litt om gangen. Gjør det forsiktig, så du unngår å slå ut luften. Fordel moussen i fire skåler, dekk dem med plastfolie, og la dem stivne i kjøleskapet i 2–3 timer.
  • 5
    Kandisert rødbete:
  • 6
    Skrell rødbetene, og skjær dem ut i tynne skiver.
  • 7
    Lag en sukkersirup ved å løse opp sukkeret i vannet, og la det så småkoke i 2 minutter. Tilsett rødbete, og la det småkoke i 5 minutter. Ta rødbeten opp av sirupen, og legg den på en stekebrett med bakepapir på. La dem kjøle av og stivne i romtemperatur. Sett til side for anretning.
  • 8
    Vaniljetuile:
  • 9
    Sett ovnen på 160 °C (vanl. ovn)
  • 10
    Rør sammen sukker og mel i en skål. Tilsett egg og pisk sammen deigen til den er ensartet og uten klumper.
  • 11
    Legg en teskje deig på et stekebrett dekket med bakepapir, og fordel deigen ut til ønsket form med en stekespade. Sørg for at deigen er fordelt tynt og jevnt ut. Gjenta prosessen med resten av deigen. Til denne oppskriften har vi formet våre tuiles som sirkler og rektangler.
  • 12
    Bak dem midt i ovnen til kantene er gylne. Det kan ta alt fra 4 til 7 minutter, alt etter tykkelse og størrelse. La dem kjøle av på en avkjølingsrist. Sett til side for anretning.
  • 13
    Anretning:
  • 14
    Pynt bærmoussen med friske hylleblomster, forskjellige ferske bær, frysetørkede bringebær, mandelflak, kandisert rødbete og vaniljetuile. Server med det samme.
  • 15
    Tips: Du kan fint forberede elementene til denne desserten i forveien. Bærmoussen kan holde seg i kjøleskapet i et par dager, og kandisert rødbete og vaniljetuile kan lages en hel uke i forveien og oppbevares i en boks med tettsittende lokk slik at de beholder sprøheten.