- Frukt
Ingredienser
- 400 g blandede bær (ferske eller frosne)
- 60 g sukker
- 2 ss vann
- 4 gelatinblader
- 5 dl kremfløte
- 1 egg
- 60 g sukker
- 60 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1–2 rødbeter
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl vann
- Ferske hylleblomster
- Ferske bær, f.eks. bringebær, blåbær, bjørnebær
- Frysetørkede bringebær
- Mandelflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Bærmousse:
-
2Ha bær, sukker og vann i en gryte, og la det småkoke på lav varme til sukkeret er oppløst. Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
-
3Ta gryten av varmen, vri vannet ut av gelatinen og rør den ut i bærsausen. Hell bærsausen gjennom en fin sil, og la den kjøle av på spisebordet.
-
4Pisk fløten til et mykt fløteskum, og vend inn den avkjølte bærsausen litt om gangen. Gjør det forsiktig, så du unngår å slå ut luften. Fordel moussen i fire skåler, dekk dem med plastfolie, og la dem stivne i kjøleskapet i 2–3 timer.
-
5Kandisert rødbete:
-
6Skrell rødbetene, og skjær dem ut i tynne skiver.
-
7Lag en sukkersirup ved å løse opp sukkeret i vannet, og la det så småkoke i 2 minutter. Tilsett rødbete, og la det småkoke i 5 minutter. Ta rødbeten opp av sirupen, og legg den på en stekebrett med bakepapir på. La dem kjøle av og stivne i romtemperatur. Sett til side for anretning.
-
8Vaniljetuile:
-
9Sett ovnen på 160 °C (vanl. ovn)
-
10Rør sammen sukker og mel i en skål. Tilsett egg og pisk sammen deigen til den er ensartet og uten klumper.
-
11Legg en teskje deig på et stekebrett dekket med bakepapir, og fordel deigen ut til ønsket form med en stekespade. Sørg for at deigen er fordelt tynt og jevnt ut. Gjenta prosessen med resten av deigen. Til denne oppskriften har vi formet våre tuiles som sirkler og rektangler.
-
12Bak dem midt i ovnen til kantene er gylne. Det kan ta alt fra 4 til 7 minutter, alt etter tykkelse og størrelse. La dem kjøle av på en avkjølingsrist. Sett til side for anretning.
-
13Anretning:
-
14Pynt bærmoussen med friske hylleblomster, forskjellige ferske bær, frysetørkede bringebær, mandelflak, kandisert rødbete og vaniljetuile. Server med det samme.
-
15Tips: Du kan fint forberede elementene til denne desserten i forveien. Bærmoussen kan holde seg i kjøleskapet i et par dager, og kandisert rødbete og vaniljetuile kan lages en hel uke i forveien og oppbevares i en boks med tettsittende lokk slik at de beholder sprøheten.