- Mel
Ingredienser
- 25 g gjær
- 1 ss havsalt
- 6 dl lunkent vann
- 400 g fint durummel
- 100 g blandede kjerner samt litt til strø, f.eks. hvete- og rugkjerner, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø
- 300 g fullkornshvetemel
-
SLIK GJØR DU
-
1Løs opp gjær og salt i lunkent vann.
-
2Rør inn durummel og kjerner med håndmikser med deigkroker, eller i kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemelet litt etter litt, og elt deigen i minst 10 minutter, til den er myk og elastisk og slipper deigkrokene.
-
3Strø durummel over deigen, og dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar ca. 1 time.
-
4Sett ovnen på 225 °C.
-
5Vend deigen ut av bollen på et melete bord, og form den til fire bagetter. Skjær et snitt på tvers av hvert brød med en skarp kniv, og strø frøblandingen over brødene.
-
6Legg bagettene på en bakeplate og stek dem i 30–35 minutter til de er sprø og gylne. Avkjøl brødene på rist.