Bagetter med fullkorn

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Bagetter med fullkorn
Bagetten vand hevd helt tilbake i 1920, da en ny lov forhindret at bakere kunne arbeide før klokken 04:00. På den måten ble arbeidsdagen deres kortere, og de hadde plutselig ikke tid til å bake store brød, som krevde lang hevetid. De løste derfor problemet ved å finne opp bagetten, som ikke trenger å heve så lenge. Gjør som franskmennene og prøv deg på det klassiske bakverket selv.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 1 ss havsalt
  • 6 dl lunkent vann
  • 400 g fint durummel
  • 100 g blandede kjerner samt litt til strø, f.eks. hvete- og rugkjerner, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø
  • 300 g fullkornshvetemel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Løs opp gjær og salt i lunkent vann.
  • 2
    Rør inn durummel og kjerner med håndmikser med deigkroker, eller i kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemelet litt etter litt, og elt deigen i minst 10 minutter, til den er myk og elastisk og slipper deigkrokene.
  • 3
    Strø durummel over deigen, og dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar ca. 1 time.
  • 4
    Sett ovnen på 225 °C.
  • 5
    Vend deigen ut av bollen på et melete bord, og form den til fire bagetter. Skjær et snitt på tvers av hvert brød med en skarp kniv, og strø frøblandingen over brødene.
  • 6
    Legg bagettene på en bakeplate og stek dem i 30–35 minutter til de er sprø og gylne. Avkjøl brødene på rist.