Ingredienser
- 200 g filodeig (laget for baklava)
- 200 g smør
- 200 g pistasjnøtter
- 100 g kjeks
- 250 g honning
- 100 g sukker
- 250 ml vann
- 3-4 sitronskiver
-
SLIK GJØR DU
-
1Knus pistasjnøtter og kjeks fint og bland dem.
-
2Smelt smøret.
-
3Skjær filodeigen i små firkanter på 10x10cm så de passer i miniformene.
-
4Legg nå 5-7 lag av filodeigen i en miniform, og hell over ca. en spiseskje av pistasj-kjeksblandingen din.
-
5Gjenta dette to ganger til slik at du har totalt 3 lag av pistasj-kjeksblandingen. Du kan gjerne skjære de siste lagene med filodeig i sirkler for en finere finish.
-
6Tilsett 30-35 g smør i hver av miniformene og skjær hver av baklavaene dine i 4 trekanter for å sikre at smøret siver ned gjennom alle lagene.
-
7Stek i ovnen i 40 minutter ved 160°C.
-
8Mens miniformene dine steker, kan du lage sirupen.
-
9Tilsett alle ingrediensene i en Le Creuset-gryte og kok opp på middels varme.
-
10Reduser varmen når det koker, og la det småkoke i 20 minutter slik at sirupen trekker til seg smaken fra sitronskivene.
-
11La den avkjøles til romtemperatur og hell den over mini baklava-formene dine når de er ute av ovnen.
-
12Server de herlige mini baklava-formene med vaniljeis.