- Frukt
Ingredienser
- 1 ss smør til formene
- 300 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 1 knivsodd salt
- 100 g valnøtter
- 1 dl lønnesirup
- 6 dl melk
- 1 egg
- 3 ss vindruekjerneolje
- 200 g bjørnebær
- Lønnesirup
- Yoghurt naturell
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200° C.
-
2Smør seks ramekiner (0,25 l/9 cm) med smør.
-
3Bland havregryn, bakepulver, malt kanel og salt i en stor rørebolle. Grovhakk valnøttene og tilsett i bollen. Bland alt godt sammen.
-
4Pisk lønnesirup, melk, egg og olje sammen i en annen bolle.
-
5Hell det våte i det tørre, tilsett bjørnebær og vend det hele godt sammen.
-
6Fordel blandingen i de smurte rame kinene. Bak havreblandingen i 30–35 minutter, til den har stivnet og overflaten er gyllen.
-
7Server den bakte havreblandingen med lønnesirup og yoghurt naturell.