Bakt havre med bjørnebær

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Bakt havre med bjørnebær
Perfekt til frokostbordet. Server den bakte havreblandingen med lønnesirup og yoghurt naturell.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ss smør til formene
  • 300 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 knivsodd salt
  • 100 g valnøtter
  • 1 dl lønnesirup
  • 6 dl melk
  • 1 egg
  • 3 ss vindruekjerneolje
  • 200 g bjørnebær
Til servering:
  • Lønnesirup
  • Yoghurt naturell
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 200° C.
  • 2
    Smør seks ramekiner (0,25 l/9 cm) med smør.
  • 3
    Bland havregryn, bakepulver, malt kanel og salt i en stor rørebolle. Grovhakk valnøttene og tilsett i bollen. Bland alt godt sammen.
  • 4
    Pisk lønnesirup, melk, egg og olje sammen i en annen bolle.
  • 5
    Hell det våte i det tørre, tilsett bjørnebær og vend det hele godt sammen.
  • 6
    Fordel blandingen i de smurte rame kinene. Bak havreblandingen i 30–35 minutter, til den har stivnet og overflaten er gyllen.
  • 7
    Server den bakte havreblandingen med lønnesirup og yoghurt naturell.