
Denne klassiske bakte ostekaken slår aldri feil. Pynt den med friske jordbær eller bærcoulis like før servering.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
- Egg
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Til deigen:
- 375 g mel med lavt gluteninnhold
- 1 klype salt
- 225 g smør, kaldt, i terninger
- 75 g sukker
- 1 stort egg, pisket
Til fyll:
- 2 sitroner, skrellet
- 200 g sukker
- 6 store egg, stuetemperert
- 600 g kremost, romtemperert
- 250 ml fløte
-
SLIK GJØR DU
-
1Til deigen:
-
2Bland mel, salt og sukker sammen. Lag en fordypning i midten, og tilsett smør. Gni smør og mel sammen med fingerspissene til blandingen ligner fine brødsmuler. Tilsett melk, og rør rundt i massen med en gaffel til det dannes en deig. Kom ha i litt kaldt vann hvis deigen virker litt tørr. Rør ikke i deigen lenger enn høyst nødvendig. Pakk den i film, og flat den ut til en sirkel. Kjøl deigen i 30 minutter.
-
3Ta en springform på 24 cm, og smør den på innsiden. Når deigen er avkjølt, drysser du mel på bordet, ruller deigen ut i en stor skive, og legger den i springformen så den dekker bunnen og sidene. Klipp av overskytende deig, og sett springformen i kjøleskapet i 10 minutter. Når deigen er avkjølt, legger du et stort stykke bakepapir på, og fyller opp springformen med bakebønner. Blindbak ved 180 °C i 30 minutter. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles.
-
4Øk ovnstemperaturen til 200 °C. Gni sitronskallet og det fine sukkeret sammen så de får masser av smak. Bruk en kjøkkenmaskin med en flatvisper for å lage fyllet. Ha kremost, sukker og sitronskall i røreskålen, og pisk dem til en glatt masse. Pisk eggene i ett av gangen til massen er jevn. Til slutt har du i fløte og pisker ved lav hastighet til en ensartet masse. Hell blandingen over deigen, og bak i 25 minutter. Senk temperaturen til 180 °C, og bak i 35 minutter til den er gyllenbrun. La kaken bli i ovnen (avslått) med døren på klem og kjøle seg helt ned. Sett ostekaken i kjøleskapet natten over.
Pisk ikke eggene for mye, da dette tilfører luft til blandingen og gjør toppen av ostekaken skrøpelig.
Ikke åpne ovnen mens du baker.
Kaken vil være litt vaklende i midten når den er ferdig, men ikke bli fristet til å bake den i lengre tid.
