- Melkeprodukter
- Egg
- Mel
Ingredienser
- 375 g mel med lavt gluteninnhold
- 1 klype salt
- 225 g smør, kaldt, i terninger
- 75 g sukker
- 1 stort egg, pisket
- 2 sitroner, skrellet
- 200 g sukker
- 6 store egg, stuetemperert
- 600 g kremost, romtemperert
- 250 ml fløte
-
SLIK GJØR DU
-
1Til deigen:
-
2Bland mel, salt og sukker sammen. Lag en fordypning i midten, og tilsett smør. Gni smør og mel sammen med fingerspissene til blandingen ligner fine brødsmuler. Tilsett melk, og rør rundt i massen med en gaffel til det dannes en deig. Kom ha i litt kaldt vann hvis deigen virker litt tørr. Rør ikke i deigen lenger enn høyst nødvendig. Pakk den i film, og flat den ut til en sirkel. Kjøl deigen i 30 minutter.
-
3Ta en springform på 24 cm, og smør den på innsiden. Når deigen er avkjølt, drysser du mel på bordet, ruller deigen ut i en stor skive, og legger den i springformen så den dekker bunnen og sidene. Klipp av overskytende deig, og sett springformen i kjøleskapet i 10 minutter. Når deigen er avkjølt, legger du et stort stykke bakepapir på, og fyller opp springformen med bakebønner. Blindbak ved 180 °C i 30 minutter. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles.
-
4Øk ovnstemperaturen til 200 °C. Gni sitronskallet og det fine sukkeret sammen så de får masser av smak. Bruk en kjøkkenmaskin med en flatvisper for å lage fyllet. Ha kremost, sukker og sitronskall i røreskålen, og pisk dem til en glatt masse. Pisk eggene i ett av gangen til massen er jevn. Til slutt har du i fløte og pisker ved lav hastighet til en ensartet masse. Hell blandingen over deigen, og bak i 25 minutter. Senk temperaturen til 180 °C, og bak i 35 minutter til den er gyllenbrun. La kaken bli i ovnen (avslått) med døren på klem og kjøle seg helt ned. Sett ostekaken i kjøleskapet natten over.