- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 100 g smør, romtemperert
- 2 ts. finhakket hvitløk
- 2 ts. hakket ingefær
- 2 ts. hakket sitrongress
- 2 ts. hakket grønn chili
- 2 små, hele ørreter, renset og tørket (eller annen type liten, bærekraftig fisk)
- 1 hel hvitløk, delt i to
- 2 lime i skiver
- 2 stenger sitrongress, knust
- Olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Slik lager du smøret: Bruk en foodprosessor til å blande alle ingrediensene til en pasta. Smak til og sett til side.
-
2Forvarm ovnen til 220°C og sett en Le Creuset toughened non-stick 26 cm firkantet stekepanne i ovnen og varm den opp.
-
3Brett et stort stykke bakepapir på midten. Når det er brettet, skal det være stor nok til begge fiskene. Krydre fisken og legg hvitløk, lime og sitrongress på bakepapiret. Skjær riller i skinnet på fisken. Legg dem på toppen av krydderet og gni begge fiskene inn med kryddersmøret. Gni også smøret på innsiden av fisken. Fyll alle hulrom med noen skiver lime. Krydre godt og ha over litt olivenolje.
-
4Brett papiret over fisken og brett kantene sammen for å lukke pakken. Legg fiskepakken i den varme stekepannen og stek i 15 minutter. Ta den ut av ovnen og åpne pakken. Sett ovnspannen tilbake i ovnen og stek uten lokk i 5-10 minutter. Server med sprøstekte poteter og en lett salat eller annet godt tilbehør.