Bananbrød

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Bananbrød
Dette bananbrødet er en av de enkleste kakene du noensinne vil lage. Server det lekre brødet direkte fra ovnen med saltet smør til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 585 g moden banan, most
  • 175 ml rapsolje
  • 5 store egg
  • 300 g sukker
  • 10 ml vaniljeekstrakt
  • 340 g mel med lavt gluteninnhold
  • 2,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 banan, skåret i 2 på langs, til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en 30 cm brødform.
  • 2
    Ha most banan, rapsolje, egg, sukker og vaniljeekstrakt i en stor skål, og pisk til en jevn masse. Tilsett mel, bakepulver og krydder, og rør dem sammen til en deig.
  • 3
    Hell deigen i brødformen, og legg de to halve bananene med skjæreflaten vendt opp på toppen. Bak i 1 time og 5 minutter, eller til det ikke ses deig når du kontrollerer kaken med et kakespyd.