- Frukt
Ingredienser
- 125 g mykt smør
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 3 egg
- 350 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 2 bananer
- 2 dl crème fraîche 38 %
- 100 g sjokolade
- 25 g smør
- 1 banan
- en håndfull friske bringebær
- litt limesaft
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 180 °C.
-
2Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en bolle med håndmikser, til det ser ut som en lys krem.
-
3Pisk inn ett egg av gangen.
-
4Tilsett hvetemel, bakepulver og kanel.
-
5Mos bananene med gaffel i en skål, og rør i crème fraîche. Bland den moste bananen i deigen med en skje.
-
6Hell deigen i en springform (24 cm) og stek kaken i 35–40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken ferdigstekt.
-
7Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.
-
8Smelt sjokolade og smør over vannbad (se tips). Spre sjokoladeblandingen på toppen av kaken.
-
9Pynt med friske bananskiver og bringebær, og drypp over limesaft.
-
10Tips:
-
11Slik lager du et vannbad: Plasser en varmefast bolle over en liten gryte med litt kokende vann i bunnen. Pass på at det ikke kommer vann eller damp ned i bollen. Brekk sjokoladen i små biter og ha bitene i bollen. La sjokoladen smelte langsomt.