Banankake med sjokolade

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Banankake med sjokolade
Oppskrift på banankake toppet med sjokolade. Kaken er enkel å lage og da smaker den bare godt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 125 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 3 egg
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 2 bananer
  • 2 dl crème fraîche 38 %
Pynt:
  • 100 g sjokolade
  • 25 g smør
  • 1 banan
  • en håndfull friske bringebær
  • litt limesaft
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 180 °C.
  • 2
    Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en bolle med håndmikser, til det ser ut som en lys krem.
  • 3
    Pisk inn ett egg av gangen.
  • 4
    Tilsett hvetemel, bakepulver og kanel.
  • 5
    Mos bananene med gaffel i en skål, og rør i crème fraîche. Bland den moste bananen i deigen med en skje.
  • 6
    Hell deigen i en springform (24 cm) og stek kaken i 35–40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken ferdigstekt.
  • 7
    Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.
  • 8
    Smelt sjokolade og smør over vannbad (se tips). Spre sjokoladeblandingen på toppen av kaken.
  • 9
    Pynt med friske bananskiver og bringebær, og drypp over limesaft.
  • 10
    Tips:
  • 11
    Slik lager du et vannbad: Plasser en varmefast bolle over en liten gryte med litt kokende vann i bunnen. Pass på at det ikke kommer vann eller damp ned i bollen. Brekk sjokoladen i små biter og ha bitene i bollen. La sjokoladen smelte langsomt.