
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Agurkrelish
- 4 spiseskjeer agave eller lys honning
- 1/2 kopp varmt vann
- 1 spiseskje fiskesaus
- Saften av 3 lime
- Skallet av 1 lime
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje malte hvite pepperkorn
- 1/2 teskje havsalt
- 1/2 kopp koriander, hakket
- 3 lange grønne chili, som Anaheim eller Poblano, renset for frø og delt i terninger
- 2 røde jalapeno, renset og delt i terninger
- 1 engelsk agurk, skrelt og i delt terninger
Barbecue-reker
- 12 kongereker eller store reker, renset og med skallet på
- 3 spiseskjeer fiskesaus
- 3 spiseskjeer extra virgin olivenolje
- 3 spiseskjeer kokoskrem
- Dampet ris
- Koriander
-
SLIK GJØR DU
-
1Til relishen: Legg agave, vann, fiskesaus, limesaft, limeskall, hvitløk, hvit pepper og salt i en mellomstor bolle og visp for å blande sammen. Tilsett koriander, chili, jalapenos og agurk og bland det hele sammen. Sett til side.
-
2Til rekene: Forvarm grillen til 260 °C, eller på høy varme.
-
3Legg rekene på en panne eller tallerken og dryss fiskesaus over. Legg til side for å la de marinere i ca. 10 minutter.
-
4I mellomtiden setter du BBQ Outdoor kvadratisk grillpanne på grillen for å forvarme i 5 minutter. Pensle hver reke med litt olivenolje. Grill rekene i den varme grillkurven i ca. 4 minutter, og pensle med kokoskrem. Snu og stek til de ikke lenger er gjennomsiktige, omtrent 1 minutt lenger.
-
5Server reker over dampet ris og topp med relishen. Pynt med ekstra koriander til servering.
Selv om tigerreker ligner på reker, er de faktisk en helt annen art med en unik smaksprofil. Disse ferskvanns-krepsdyrene er generelt større og søtere enn reker – hvis du er heldig nok til å finne dem hos din lokale fiskehandler, så få ut den deilige naturlige smaken med denne vietnamesisk-inspirerte oppskriften servert med en sommerlig, krydret agurkrelish. Å pensle rekene med kokoskrem mens de steker i en grillkurv, resulterer i en karamellisert, trekullet smak som lekkert utfyller skalldyret.
