- Egg
Ingredienser
- 1 dl estragoneddik
- 1 sjalottløk
- 1 kvist frisk estragon
- 4 eggeplommer
- 200 g smeltet smør
- 2–3 ss finhakket frisk estragon
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell estragoneddik i en liten kasserolle.
-
2Finhakk sjalottløken og tilsett sammen med en kvist estragon. La det koke inn til 2-3 spiseskjeer. Ta av platen.
-
3Hell eggeplommene, den innkokte løken og et par dråper vann i en sausekjele.
-
4Sett kjelen på moderat varme og pisk til det er jevnt og luftig. Du må piske kontinuerlig til sausen begynner å tykne.
-
5Hell det smeltede smøret i sausen litt etter litt, og fortsett å piske til du får en tykk, gul, kremaktig saus. Smak til med salt og pepper.
-
6Rør inn nyhakket estragon.