Bearnaisesaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Bearnaisesaus
Å lage bearnaisesaus er både enklere og mye raskere enn du tror.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 dl estragoneddik
  • 1 sjalottløk
  • 1 kvist frisk estragon
  • 4 eggeplommer
  • 200 g smeltet smør
  • 2–3 ss finhakket frisk estragon
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell estragoneddik i en liten kasserolle.
  • 2
    Finhakk sjalottløken og tilsett sammen med en kvist estragon. La det koke inn til 2-3 spiseskjeer. Ta av platen.
  • 3
    Hell eggeplommene, den innkokte løken og et par dråper vann i en sausekjele.
  • 4
    Sett kjelen på moderat varme og pisk til det er jevnt og luftig. Du må piske kontinuerlig til sausen begynner å tykne.
  • 5
    Hell det smeltede smøret i sausen litt etter litt, og fortsett å piske til du får en tykk, gul, kremaktig saus. Smak til med salt og pepper.
  • 6
    Rør inn nyhakket estragon.