Biff med Café de Paris kryddersmør

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Biff med Café de Paris kryddersmør
Biff og kryddersmør er et godt utgangspunkt for flere lekre måltider. Lag lekre pommes frites som tilbehør, og server med et godt glass rødvin, eller bruk det som fyll i et luksussmørbrød som du kan ta med på piknik.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

CAFÉ DE PARIS-KRYDDERSMØR:
  • 2 ts kapers
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss frisk persille, finhakket
  • 1 ts frisk timian, finhakket
  • 1 ts purre, finhakket
  • 2 ss worcestersaus
  • 1 ts paprika
  • 250 g mykt smør i terninger
  • Salt og pepper, etter smak
BIFFER:
  • 2 biffer etter eget valg, f.eks. t-ben
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Café de Paris-kryddersmør: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, og bland til en jevn masse. Legg ut et stykke plastfolie på bordet, og legg på smøret. Pakk inn smøret, og rull det stramt til en pølse. Lag en knute på endene, eller forsegle dem med strikk, og legg det i kjøleskapet. Du kan også oppbevare kryddersmøret i fryseren, så har du alltid noe på lager.
  • 2
    Steke biff: La biffene få stuetemperatur, og klapp biffene tørre med kjøkkenpapir. Krydre generøst med salt og pepper. Varm opp din Le Creuset grillplate til middels varme, ha i litt olivenolje, og stek biffene på fettsiden først (hvis de har det). Det for å smelte av fettet. Stek på denne siden til den er gyllen, skru opp varmen, og stek biffene ferdige slik du vil ha dem. Stek eventuelt biffene ferdige i ovnen ved 200 °C.
  • 3
    Servering: Legg en skive Café de Paris-kryddersmør på biffen like før den er ferdig, og la det smelte på pannen eller i ovnen. Server med pommes frites eller som et smørbrød med sennep, majones, rødløk og frisk salat.