- Kjøtt
Ingredienser
- 4 ss saltet smør
- 1 ss (15 ml) olivenolje
- 1,5 kg okselegg
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 gule løk, finskåret i terninger
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 4 cm ingefærrot, revet
- 3 stangsellerier, skåret i terninger
- 2 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
- 1/2 ts røde chilliflak
- 3 ss (45 ml) tomatpuré
- 2 ss (30 ml) misopuré
- 2 stjerneanis
- 425 ml oksekraft
- 400 g kokosmelk
- 500 g gresskar
- 2 ss (30 ml) olivenolje
- 1 ss (5 ml) koriander
- Salt og nykvernet svart pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
-
2Smelt smøret i en liten kasserolle over middels varme. Hold pannen i bevegelse for å unngå at smøret blir brent. Så snart det dufter av nøtter, og det er pent gylnet, trekker du det av varmen og setter det til side.
-
3Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en Le Creuset Signature Cassadou. Bruk salt og pepper til å krydre kjøttet. Brun kjøttet i porsjoner, før du fjernet det og setter det til side.
-
4Legg løken i pannen og la den surre i oljen til den er mørnet, i omtrent 6–8 minutter. Rør inn hvitløken og ingefæren og kok videre i enda ett minutt. Tilsett selleri og gulrøtter og sauter i 3–4 minutter.
-
5Legg i resten av ingrediensene, inkludert brunet smør. Ta kjøttet tilbake i gryten. Legg over lokket og la det stå i ovnen i 2,5 til 3 timer til kjøttet faller av fra benet og sausen er tyknet.
-
6Plasser gresskaret på et stekebrett. Drypp over olivenolje og smak til med koriander, salt og svart pepper. La det ovnsbake sammen med oksekjøttet i de siste 50 minuttene av steketiden. Ha gresskaret i gryten rett før servering.