Bille og Victors gnocchi med blåskjell, ramsløk og parmesan

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Bille og Victors gnocchi med blåskjell, ramsløk og parmesan
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg melne bakepoteter (sortene Bricarta og Maris Piper egner seg godt)
  • 200 g fint hvetemel
  • en klype salt
  • 2 kg blåskjell
  • god parmesan
  • 150 g hakket ramsløk (kan erstattes med persille)
  • 1 sitron
  • 50 g kaldt smør i terninger
  • hvitvin (helst tørr)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Begynn med å prikke hull i skinnet på bakepotetene til gnocchien med en stekenål eller en gaffel. Bak dem deretter i 1 time på 180 °C. Kok i mellomtiden opp en gryte med ca. 5 liter vann.
  • 2
    Skjær bakepotetene i to så snart de kommer ut av ovnen, og la dem dampe av i et par minutter før du moser innmaten gjennom en sikt med et deigkort av plast.
  • 3
    Vei potetmosen, tilsett 20 prosent fint hvetemel og 1,5 prosent fint salt, og elt deigen til en homogen masse med hendene. Det er viktig at deigmassen fortsatt er varm når du elter.
  • 4
    Dryss en håndfull mel på bordet, rull deigmassen ut i «pølser», og skjær den ut i ønsket gnocchi-størrelse.
  • 5
    Hell forsiktig gnocchiene i gryten med kokende vann til de kommer opp til overflaten. Sett dem i kjøleskapet når de har dryppet av.
  • 6
    Skyll skjellene i kaldt vann, og rens dem grundig for blåskjelltråder og andre urenheter.
  • 7
    Ha halvparten av muslingene over i en gryte med kaldt vann, slik at det akkurat dekker dem, og la dem småkoke i ca. 30 minutter. Det er viktig at det ikke koker!
  • 8
    Sil muslinger og fonden gjennom et klede, og reduser den siktede fonden til du synes at smaken er perfekt.
  • 9
    Damp de resterende skjellene i hvitvin i en gryte med lokk til de åpner seg. Hvis det er skjell som ikke åpner seg, er de døde og må kastes.
  • 10
    Ta muslingene ut av skallet, og ha dem i en skål i kjøleskapet.
  • 11
    Hell muslingefonden i en sauteuse, og varm den stille og rolig opp på lav varme.
  • 12
    Når blåskjellfonden er varm, tilsetter du gnocchien til den varme fonden og smaker til med salt og friskpresset sitron.
  • 13
    Når gnocchien også er varm (hvis den får for mye varme, blir den grøtete), legger du muslingene, kaldt smør og ramsløk i retten, til sausen er tyknet.
  • 14
    Anrett i dype tallerkener, og riv masser av frisk parmesan på toppen.