Bille og Victors grillet hjertesalat med valnøttvinaigrette

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Bille og Victors grillet hjertesalat med valnøttvinaigrette
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
  • Nøtter og kjerner
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 hoder hjertesalat
  • Le Blanc valnøttolje (kan erstattes med andre oljer)
  • 100 g valnøtter
  • finhakket purreløk
  • 1 sitron (ikke overflatebehandlet)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Del salathodene på langs, og skyll dem i kaldt vann.
  • 2
    La dem tørke så godt som mulig på et håndkle.
  • 3
    Bland valnøttolje, finhakket purreløk, hakkede valnøtter, sitronsaft, revet sitronskall og en klype salt til en vinaigrette.
  • 4
    Juster hvert enkelt element slik du ønsker, og sett den ferdige vinaigretten i kjøleskapet.
  • 5
    Imens setter du en grillpanne på høy varme. Når pannen er varm, griller du hjertesalaten til den tar farge (den må gjerne bli litt mørk).
  • 6
    Press masser av frisk sitron utover salaten, og dryss med flaksalt. Til slutt heller du vinaigretten utover de varme salatbladene før servering.