
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
- Nøtter og kjerner
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 hoder hjertesalat
- Le Blanc valnøttolje (kan erstattes med andre oljer)
- 100 g valnøtter
- finhakket purreløk
- 1 sitron (ikke overflatebehandlet)
-
SLIK GJØR DU
-
1Del salathodene på langs, og skyll dem i kaldt vann.
-
2La dem tørke så godt som mulig på et håndkle.
-
3Bland valnøttolje, finhakket purreløk, hakkede valnøtter, sitronsaft, revet sitronskall og en klype salt til en vinaigrette.
-
4Juster hvert enkelt element slik du ønsker, og sett den ferdige vinaigretten i kjøleskapet.
-
5Imens setter du en grillpanne på høy varme. Når pannen er varm, griller du hjertesalaten til den tar farge (den må gjerne bli litt mørk).
-
6Press masser av frisk sitron utover salaten, og dryss med flaksalt. Til slutt heller du vinaigretten utover de varme salatbladene før servering.