- Frukt
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 150 g smør (kaldt)
- 3 ss sukker
- 1 stort egg
- 400 g bjørnebær, frosne
- 75 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 stor ts potetmel
- 150 g marsipan (grovrevet)
- 1 pisket egg til pensling
-
SLIK GJØR DU
-
1Mørdeig:
-
2Smuldre smør i mel og sukker på bordplaten
-
3Tilsett egg og kna sammen til en jevn deig
-
4Sett deigen i kjøleskapet i ca. 1 time
-
5Bjørnebærfyll:
-
6La bærene tine på kjøkkenbordet mens deigen står i kjøleskapet)
-
7Vend vaniljesukker og potetmel sammen med de frosne bærene og rør godt
-
8Slik lager du paien:
-
9Rull deigen ut på et melete bord og legg den i paiformen
-
10Klem deigen godt ut i kantene og skjær bort overflødig deig. Husk å ta vare på restene
-
11Fordel den revne marsipanen over paibunnen og hell bjørnebærfyllet over
-
12Rull resten av deigen ut og skjær den i lange strimler. Legg strimlene på kryss og tvers over bjørnebærfyllet så de danner et rutemønster
-
13Pensle deigen med det piskede egget Bak paien ved 200 °C i ca. 30-35 minutter