Blomkål i karri med kokos

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Blomkål i karri med kokos
Den aromatiske og deilige karrien er uhyggelig enkel å lage, og kan fort begynne å hjemsøke Halloween-menyen din.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,5 kg blomkål, kuttet i små buketter (ca. 2 blomkålhoder eller andre grønnsaker)
  • 2-3 fedd hvitløk i skiver
  • 2-3 ss ghee eller kokosolje (vegansk)
  • 2 ts sennepsfrø
  • 3 kardemommefrø, knust
  • 1-2 kanelstang
  • 2 tørkede røde chilier
  • 18 karriblader
  • 2 ss Madras karripasta
  • 1 ts gurkemeie
  • 300 g gule cherrytomater
  • 1,5-2 bokser kokosmelk, 400 ml hver
  • Saft og skall fra 1 sitron
  • Salt og nykvernet pepper
  • 8 koriander-kvister
Ved servering
  • Stekt kokos-chips
  • Basmatiris
  • Pappadum (indisk flatbrød)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C. Vask blomkålen, skjær den i buketter og legg den i en bolle og bland i hvitløk-skiver og litt olje. Legg blomkålen på et stekebrett med bakepapir og stek den i ovnen i ca. 10 minutter.
  • 2
    Varm opp ghee i en Le Creuset 24 cm gresskargryte på lav varme. Tilsett sennepsfrø, kardemomme, kanel, chili og karriblader og stek i 1-2 minutter til de dufter. Rør regelmessig. Tilsett karripasta og gurkemeie og fortsett å koke i 1 minutt. Tilsett de ristede blomkålbukettene, cherrytomater og bland med krydderblandingen. Tilsett kokosmelk og sitronsaft og sitronskall og bland alt sammen. Kok opp, smak til og la det småkoke i 2 minutter.
  • 3
    Pynt med koriander og kokos-chips og server med dampet ris og/eller pappadum.
  • 4
    Tips: Denne karrien med blomkål passer godt til hvit fisk (ca. +-600 g til 8 personer). Del opp fiskefiletene, legg dem i karri og dekk dem med saus. Dekk med lokket og la det småkoke i 3-4 minutter til fisken er gjennomsiktig.