- Grønnsaker
Ingredienser
- 1,5 kg blomkål, kuttet i små buketter (ca. 2 blomkålhoder eller andre grønnsaker)
- 2-3 fedd hvitløk i skiver
- 2-3 ss ghee eller kokosolje (vegansk)
- 2 ts sennepsfrø
- 3 kardemommefrø, knust
- 1-2 kanelstang
- 2 tørkede røde chilier
- 18 karriblader
- 2 ss Madras karripasta
- 1 ts gurkemeie
- 300 g gule cherrytomater
- 1,5-2 bokser kokosmelk, 400 ml hver
- Saft og skall fra 1 sitron
- Salt og nykvernet pepper
- 8 koriander-kvister
- Stekt kokos-chips
- Basmatiris
- Pappadum (indisk flatbrød)
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200°C. Vask blomkålen, skjær den i buketter og legg den i en bolle og bland i hvitløk-skiver og litt olje. Legg blomkålen på et stekebrett med bakepapir og stek den i ovnen i ca. 10 minutter.
-
2Varm opp ghee i en Le Creuset 24 cm gresskargryte på lav varme. Tilsett sennepsfrø, kardemomme, kanel, chili og karriblader og stek i 1-2 minutter til de dufter. Rør regelmessig. Tilsett karripasta og gurkemeie og fortsett å koke i 1 minutt. Tilsett de ristede blomkålbukettene, cherrytomater og bland med krydderblandingen. Tilsett kokosmelk og sitronsaft og sitronskall og bland alt sammen. Kok opp, smak til og la det småkoke i 2 minutter.
-
3Pynt med koriander og kokos-chips og server med dampet ris og/eller pappadum.
-
4Tips: Denne karrien med blomkål passer godt til hvit fisk (ca. +-600 g til 8 personer). Del opp fiskefiletene, legg dem i karri og dekk dem med saus. Dekk med lokket og la det småkoke i 3-4 minutter til fisken er gjennomsiktig.