Blomkålpizza med fire toppinger

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Blomkålpizza med fire toppinger
Dette er en sunn og rask måte å lage en fersk og deilig pizza på, med delikat blomkålbunn og enkle toppinger, alt tilberedt i støpejernspanne.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Pizzadeig:
  • 250 g blomkålbuketter
  • 125 ml vann
  • 2 ss hakkede mandler
  • 2 ss kikertmel
  • 1 stort egg
  • 1 ts extra virgin olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ts mild olivenolje
Taleggio ost, artisjokker og parmaskinke:
  • 100 g taleggio ost i skiver
  • 100 g grillede og hakkede artisjokker i olje
  • 3 skiver med parmaskinke
Tomat, aubergine og to typer ost:
  • 1 ss mild olivenolje
  • 200 g aubergine skåret i 1 ½ cm tykke skiver
  • 60 ml skinnfrie boksetomater med basilikum
  • 100 g mozzarella ost i skiver, lagt på et papirhåndkle for å suge opp overflødig væske
  • 10 g revet pecorinoost
  • 2 ts extra virgin olivenolje
  • 1 ½ ts hakket basilikum
Asparges, ricotta og chili:
  • 60 g asparges i strimler (kan strimles med en potetskreller eller et mandolinjern)
  • ½ ts extra virgin olivenolje
  • salt og pepper
  • 125 g ricottaost
  • 10 g revet parmesanost
  • 1 ts olivenolje
  • 1/8 ts chiliflak
  • litt sitronsaft
Soltørkede tomater, ansjos og oliven:
  • 80 g soltørkede tomater
  • 8 ansjosfileter, halvert på langs
  • 50 g sorte oliven uten steiner
  • 2 ts extra virgin olivenolje
  • 1 fedd knust hvitløk
  • 1 ts hakkede, ferske oreganoblader
  • 20 g ruccola
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pizzadeig:
  • 2
    Sett ovnen på 220 °C.
  • 3
    Skjær blomkål i små buketter. Legg blomkålbukettene i pannen sammen med 125 ml vann, og la dem småkoke ved middels varme til de er møre, og mesteparten av væsken er kokt bort. Dette tar ca. 5–8 minutter. De kan også tilberedes i mikrobølgeovn med 2 ss vann i en bolle med lokk.
  • 4
    Hell blomkålen i en sil og sil vannet fra. Trykk lett for å fjerne overflødig væske.
  • 5
    Rør hakkede mandler og kikertmel sammen i en bolle.
  • 6
    Tilsett egg og extra virgin olivenolje og visp til røren er jevn.
  • 7
    Tilsett de avkjølte blomkålbukettene i røren og krydre med salt og pepper.
  • 8
    Sett pannen tilbake på platen ved middels varme, og hell litt olivenolje i pannen. Når oljen syder og pannen er varm, heller du i blomkålblandingen.
  • 9
    Fordel røren fort over bunnen og ca. 2½ cm oppover sidene med en skje. La blomkålbunnen steke i ca. 5 minutter til den er lett brunet og slipper pannen.
  • 10
    Sett pannen med blomkålbunnen i ovnen på øverste rille, og stek bunnen i ca. 10–12 minutter, til den har en vakker, gyllenbrun farge. Det kan være nødvendig å vende den for å få farge på begge sider.
  • 11
    Ta den ut av ovnen og fordel toppingen over.
  • 12
    Taleggioost, artisjokker og parmaskinke:
  • 13
    Fordel taleggioskiver og artisjokker på pizzaen og sett den tilbake i ovnen i ca. 5 minutter, til osten er smeltet.
  • 14
    Ta den ut av ovnen og fordel parmaskinken over.
  • 15
    Tips:
  • 16
    Noen dråper rosmarinolje smaker også godt til. Bland 1 ts extra virgin olivenolje med ½ ts finhakket rosmarin og fordel blandingen over pizzaen enten før eller etter steking.
  • 17
    Et annet alternativ er å steke en liten rødløk i tynne skiver i 1 ts olivenolje. Fordel den stekte løken over pizzadeigen sammen med taleggio og artisjokker og stek som beskrevet over.
  • 18
    Tomat, aubergine og to typer ost:
  • 19
    (Lages før du tilbereder blomkålbunnen.) Stek aubergineskiver (helst i to omganger) i pannen til de er gyllenbrune, og sett dem til side.
  • 20
    Fortsett fra trinn 4 på pizzadeigen.
  • 21
    Fordel tomatsaus, mozzarella og deretter auberginer på pizzaen, og sett den tilbake i ovnen i ca. 8 minutter til mozzarellaosten bobler. Rør hakket basilikum i olivenoljen.
  • 22
    Ta pizzaen ut av ovnen, drypp over noen dråper med basilikumolje, strø pecorinoosten over og server.
  • 23
    Asparges, ricotta og chili:
  • 24
    Smak til ricottaen med salt og pepper og fordel den over pizzabunnen.
  • 25
    Bland aspargesstrimler med extra virgin olivenolje, smak til med salt og pepper og fordel det over ricottaen.
  • 26
    Stek pizzaen i ovnen i ca. 8 minutter. Drypp litt sitron og olivenolje over, og strø deretter med chiliflak og parmesan.
  • 27
    Bland ca. ½ ts hakket fersk merian i den krydrede ricottaosten, før den fordeles over pizzabunnen.
  • 28
    Soltørkede tomater, ansjos og oliven:
  • 29
    Med denne toppingen må pizzabunnen stekes litt lenger i ovnen (ca. 15 minutter) før du fordeler fyllet på toppen.
  • 30
    Når bunnen er stekt, rører du hvitløk og oregano i olivenoljen og fordeler blandingen over bunnen.
  • 31
    Fordel ansjos, soltørkede tomater og oliven på pizzaen og sett den tilbake i ovnen i ca. 5 minutter.
  • 32
    Ta den ut av ovnen og dryss ruccolablader over.
  • 33
    Denne pizzaen smaker også godt med mozzarellaost. Stek blomkålpizzabunnen i ovnen i 10–12 minutter. Fordel 75–100 g mozzarellaost i skiver på bunnen, og legg resten av fyllet på toppen. Stek i ca. 8 minutter til osten begynner å boble. Strø deretter ruccolaen på toppen.
  • 34
    Du kan også drysse 10 g revet pecorinoost eller parmesanost på pizzaen før servering.