- Frukt
Ingredienser
- 6 egg
- 250 g sukker
- 2 ss vann
- 100 g hvetemel
- 100 g potetmel
- 1 ts bakepulver
- smør
- 3 gelatinblader
- 300 g bringebær (frosne)
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- saften og skallet fra 1 lime (økologisk)
- 5 dl kremfløte
- bringebær
- spiselige blomster, for eksempel hvite stemorsblomster (ikke sprøytet)
- revet hvit sjokolade
-
SLIK GJØR DU
-
1Sukkerbrød:
-
2Sett gryten i ovnen og sett ovnen på 175 °C med varmluft
-
3Pisk eggene til de skummer og tilsett sukker litt om gangen. Pisk til massen er luftig og lys
-
4Tilsett vannet i eggedosisen
-
5Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen
-
6Ta den varme gryten ut av ovnen. Smør den grundig med smør på bunnen og sidene. Hell kakerøren i den varme gryten
-
7Stek i ca. 45 minutter
-
8Stikk en spiss gjenstand inn i kakebunnen for å sjekke om den er ferdig. Gjenstanden skal ikke ha røre hengende fast når du trekker den ut La kaken avkjøles litt i gryten før du vender den ut på en rist. La kaken bli helt avkjølt
-
9Bringebærkrem:
-
10Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann
-
11Bland bringebær, sukker, vanilje og limesaft i en liten panne og gi det et kort oppkok
-
12Blend til puré
-
13Tilsett gelatinen i den varme bringebærpureen og la blanding stå til den er avkjølt
-
14Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i bringebærpureen
-
15Overfør bringebærkremen til en sprøytepose eller kakesprøyte med en stor, rund spiss. Legg sprøyteposen i kjøleskapet i min. 30 minutter så kremen setter seg
-
16Fyll og pynt kaken:
-
17Del sukkerbrødet i fire like store lag og legg det første på et kakefat
-
18Sett små dotter av bringebærkrem ut over bunnen til den er helt dekket. Legg neste lag over og gjenta prosessen til du har brukt alle lagene
-
19Pynt det øverste laget med bringebær, blomster og hvit sjokolade. La kaken stå kjølig til den skal serveres
-
20Tips:
-
21Bak gjerne sukkerbrødet 1–2 dager i forveien. Pakk det godt inn i plastfolie slik det ikke tørker ut. Del det opp rett før det skal fylles