Bløtkake med bringebær

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Bløtkake med bringebær
Stek sukkerbrødene dine i en støpejernsgryte. Det er lett å få til, og sukkerbrødene blir saftige og gode. Denne bløtkaken er utviklet i samarbeid med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Sukkerbrød:
  • 6 egg
  • 250 g sukker
  • 2 ss vann
  • 100 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • smør
Bringebærkrem:
  • 3 gelatinblader
  • 300 g bringebær (frosne)
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • saften og skallet fra 1 lime (økologisk)
  • 5 dl kremfløte
Kakepynt:
  • bringebær
  • spiselige blomster, for eksempel hvite stemorsblomster (ikke sprøytet)
  • revet hvit sjokolade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sukkerbrød:
  • 2
    Sett gryten i ovnen og sett ovnen på 175 °C med varmluft
  • 3
    Pisk eggene til de skummer og tilsett sukker litt om gangen. Pisk til massen er luftig og lys
  • 4
    Tilsett vannet i eggedosisen
  • 5
    Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen
  • 6
    Ta den varme gryten ut av ovnen. Smør den grundig med smør på bunnen og sidene. Hell kakerøren i den varme gryten
  • 7
    Stek i ca. 45 minutter
  • 8
    Stikk en spiss gjenstand inn i kakebunnen for å sjekke om den er ferdig. Gjenstanden skal ikke ha røre hengende fast når du trekker den ut La kaken avkjøles litt i gryten før du vender den ut på en rist. La kaken bli helt avkjølt
  • 9
    Bringebærkrem:
  • 10
    Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann
  • 11
    Bland bringebær, sukker, vanilje og limesaft i en liten panne og gi det et kort oppkok
  • 12
    Blend til puré
  • 13
    Tilsett gelatinen i den varme bringebærpureen og la blanding stå til den er avkjølt
  • 14
    Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i bringebærpureen
  • 15
    Overfør bringebærkremen til en sprøytepose eller kakesprøyte med en stor, rund spiss. Legg sprøyteposen i kjøleskapet i min. 30 minutter så kremen setter seg
  • 16
    Fyll og pynt kaken:
  • 17
    Del sukkerbrødet i fire like store lag og legg det første på et kakefat
  • 18
    Sett små dotter av bringebærkrem ut over bunnen til den er helt dekket. Legg neste lag over og gjenta prosessen til du har brukt alle lagene
  • 19
    Pynt det øverste laget med bringebær, blomster og hvit sjokolade. La kaken stå kjølig til den skal serveres
  • 20
    Tips:
  • 21
    Bak gjerne sukkerbrødet 1–2 dager i forveien. Pakk det godt inn i plastfolie slik det ikke tørker ut. Del det opp rett før det skal fylles