Breiflabb med oliven og aspargespoteter

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Breiflabb med oliven og aspargespoteter
Her får du en deilig tagineoppskrift med havfisk, oliven og aspargespoteter - en krydret måte å servere fisk på.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 650 g breiflabbhale uten skinn
  • 1 fedd hvitløk
  • 2/3 røde paprikaer
  • 300 g aspargespoteter (kan erstattes med mandelpoteter)
  • 125 ml tørr hvitvin
  • 1 bunt koriander bundet med kjøkkentråd
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts mildt paprikapulver
  • 1 ts sterkt paprikapulver
  • ½ ts gurkemeie
  • 150 ml kaldt vann
  • 1 syltet sitron
  • 150 g grønn oliven med stein
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fjern den gjennomsiktige membranen fra breiflabbhalen. Kutt filetene ut langs ryggbeinet. Fjerne de hvite nervene nær beinet samt eventuelle røde biter. Skjær hver filet i 6-8 like store biter.
  • 2
    Finhakk hvitløken. Del den røde paprikaen i to og fjern stilk, membraner og frø. Skjær deretter bitene i tynne strimler.
  • 3
    Skjær potetene i to på langs.
  • 4
    Stek finhakket hvitløk i 1 ss olivenolje i bunnen av taginen. Tilsett paprikastrimlene og stek dem i 10 minutter på lav varme.
  • 5
    Skru opp varmen, hell hvitvinen i pannen og reduser væsken i ca 5 minutter.
  • 6
    Skru deretter ned varmen igjen og tilsett en bunt koriander, støtt spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, poteter, 150 ml vann og litt salt.
  • 7
    Sett lokket på taginen og la retten småkoke i 40 minutter. Sjekk regelmessig at taginen ikke koker tørr.
  • 8
    Skyll oliven og syltet sitron under kaldt vann. Skjær sitronen i to på langs og fjern fruktkjøttet. Skjær skallet i små terninger.
  • 9
    Tilsett sitronterninger, oliven og breiflabbstykker i taginen og bland alt forsiktig sammen. Sett lokket på taginen og varm opp retten i 15 minutter. Smak til med krydder før servering.