- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 650 g breiflabbhale uten skinn
- 1 fedd hvitløk
- 2/3 røde paprikaer
- 300 g aspargespoteter (kan erstattes med mandelpoteter)
- 125 ml tørr hvitvin
- 1 bunt koriander bundet med kjøkkentråd
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts mildt paprikapulver
- 1 ts sterkt paprikapulver
- ½ ts gurkemeie
- 150 ml kaldt vann
- 1 syltet sitron
- 150 g grønn oliven med stein
- 1 ss olivenolje
- salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Fjern den gjennomsiktige membranen fra breiflabbhalen. Kutt filetene ut langs ryggbeinet. Fjerne de hvite nervene nær beinet samt eventuelle røde biter. Skjær hver filet i 6-8 like store biter.
-
2Finhakk hvitløken. Del den røde paprikaen i to og fjern stilk, membraner og frø. Skjær deretter bitene i tynne strimler.
-
3Skjær potetene i to på langs.
-
4Stek finhakket hvitløk i 1 ss olivenolje i bunnen av taginen. Tilsett paprikastrimlene og stek dem i 10 minutter på lav varme.
-
5Skru opp varmen, hell hvitvinen i pannen og reduser væsken i ca 5 minutter.
-
6Skru deretter ned varmen igjen og tilsett en bunt koriander, støtt spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, poteter, 150 ml vann og litt salt.
-
7Sett lokket på taginen og la retten småkoke i 40 minutter. Sjekk regelmessig at taginen ikke koker tørr.
-
8Skyll oliven og syltet sitron under kaldt vann. Skjær sitronen i to på langs og fjern fruktkjøttet. Skjær skallet i små terninger.
-
9Tilsett sitronterninger, oliven og breiflabbstykker i taginen og bland alt forsiktig sammen. Sett lokket på taginen og varm opp retten i 15 minutter. Smak til med krydder før servering.