
Denne festlige meksikanskinspirerte gryteretten blir garantert festens høydepunkt! Hele retten lages og serveres direkte i Le Creusets rektangulære steintøysfat i Heritage-serien, som holder den varm ved bordet og sparer deg for oppvask, slik at du får mer tid til å nyte maten og kvelden. Server med tortillawraps, ris eller begge deler, dryppet med limesaft og drysset med frisk koriander.
HOVEDINGREDIENSER
- Fjærkre
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 rødløk, skåret i tynne skiver
- 4 fedd hvitløk, grovt hakket
- 100 g gulrøtter, skåret i 1–2 cm store terninger
- 100 g poteter, skåret i 3 cm store terninger
- 6 lår fra frittgående eller økologisk kylling, uten skinn
- 3 ts chipotle-pasta (eller 2 ts sterk, røkt paprika)
- 2 ss melassesirup (eller brunt sukker)
- 1 ss malt koriander
- Saft av 1 lime
- 800 g hakkede tomater på boks
- 4 kvaster frisk koriander, med bladene revet av og stilkene skåret i tynne skiver
- 1 ts røkt paprika (valgfritt)
- 1 lime skåret i båter
- Tilbehør: tortillaer og fullkornsris
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Fordel tre fjerdedeler av løkskivene utover fatet etterfulgt av poteter, gulrøtter og hvitløk.
-
3Legg kyllinglårene jevnt fordelt utover retten oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper.
-
4Bland chipotle-pastaen (eller sterk røkt paprika hvis det er det du bruker) med melassesirup, malt koriander og saften av en lime i en skål. Dekk hvert av kyllinglårene med en teskje av blandingen og spar resten.
-
5Hell tomatene jevnt fordelt over kyllingen og avslutt med å dryppe resten av chipotleblandingen over.
-
6Sett retten i den varme ovnen og stek i 45 minutter. Når sausen bobler og kyllingen er begynt å bli brun på toppen, er retten klar til servering.
-
7Fordel resten av løkskivene på toppen. Dryss eventuelt med røkt paprika og frisk koriander. Server med lime i båter og tortillaer eller fullkornsris.
-
8Kokkens notater:
-
9Perfekt egnet til restemat! Denne retten kan oppbevares i kjøleskapet i opptil fire dager og smaker enda bedre dagen etter. Varm den opp igjen til den er rykende varm tvers igjennom. Hvis du har en rest av kyllingbryst, kan du rive det opp og tilsette det i retten istedenfor kyllinglår. Beregn 50 g tilberedt kjøtt per person. Ikke kast krydderurtstilkene dine! Hakk dem fint og tilsett dem i retten for å tilføre fylde til smaken og unngå matsvinn.