- Lam
Ingredienser
- 1 utbenet lammebog
- 25 salvieblader
- 10 kvister av timian
- 10 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- Olje til steking
- 3 gulrøtter
- 10 sjalottløk
- 4 dl hvitvin
- 4 dl lammekraft
- 200 g perlespelt
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- ½ brokkoli
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg halvparten av urtene og fem fedd knust hvitløk i den utbenede lammebogen. Krydre godt med salt og pepper og smør inn lammebogen.
-
2Skrell og skjær gulrøtter i terninger.
-
3Brun lammebogen i litt olje i en stekegryte og legg på terninger av gulrøtter, de resterende fem feddene med hvitløk og hele sjalottløken.
-
4Stek litt før du har i resten av urtene, hvitvin og kraft i stekegryten. La det hele bresere i 75 minutter.
-
5Ta deretter opp lammet og la det trekke.
-
6Ha i perlespelt og strimler av paprika i den breserte laken. Ha 10 minutter under lokk.
-
7Deretter vender du inn brokkolibukettene.
-
8Til slutt har du lammet tilbake i stekegryten og varmer retten i ytterligere 10 minutter til perlespelten er mør.