Bresert lammebog med perlespelt

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Bresert lammebog med perlespelt
Opplev denne smaksbomben av lekre krydderurter og brasert, mør lammebog.
HOVEDINGREDIENSER
  • Lam
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 utbenet lammebog
  • 25 salvieblader
  • 10 kvister av timian
  • 10 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 3 gulrøtter
  • 10 sjalottløk
  • 4 dl hvitvin
  • 4 dl lammekraft
  • 200 g perlespelt
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • ½ brokkoli
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg halvparten av urtene og fem fedd knust hvitløk i den utbenede lammebogen. Krydre godt med salt og pepper og smør inn lammebogen.
  • 2
    Skrell og skjær gulrøtter i terninger.
  • 3
    Brun lammebogen i litt olje i en stekegryte og legg på terninger av gulrøtter, de resterende fem feddene med hvitløk og hele sjalottløken.
  • 4
    Stek litt før du har i resten av urtene, hvitvin og kraft i stekegryten. La det hele bresere i 75 minutter.
  • 5
    Ta deretter opp lammet og la det trekke.
  • 6
    Ha i perlespelt og strimler av paprika i den breserte laken. Ha 10 minutter under lokk.
  • 7
    Deretter vender du inn brokkolibukettene.
  • 8
    Til slutt har du lammet tilbake i stekegryten og varmer retten i ytterligere 10 minutter til perlespelten er mør.