- Frukt
Ingredienser
- 100 g bringebærsyltetøy av god kvalitet
- 100 g friske bringebær
- 160 ml varm melk
- 5 g tørrgjær
- 25 g hvitt sukker
- 250 g bakemel, pluss ekstra for kjevling
- 3 ml salt
- 6 ml vanilje som puré
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland sammen alle deigens ingredienser i en elektrisk kjøkkenmaskin med deigkrok. Elt i kjøkkenmaskinen i omtrent 8–10 minutter til du har en jevn deig. Tilsett litt ekstra mel hvis det trengs. Dekk til med kjøkkenhåndkle og sett på et lunt sted til det er doblet i størrelse.
-
2Smør inn en Le Creuset 20 cm Signature gryte med hjerteform.
-
3Dytt ned deigen, før du deler den i seks like biter. Rull ut hver porsjon med deig til et rektangel som måler 3 x 40 cm. Ha en stripe på benken, spre jevnt med bringebærsyltetøy og dryss over med bringebær. Topp med enda et rektangel og mer syltetøy og bringebær. Dekk til med en tredje stripe av deig og sett til side. Gjenta prosessen for de tre rektanglene med deig som du har igjen.
-
4Plukk opp to stabler med deig og snurr til spiraler i en hjerteformet gryte. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la det etterheve til dobbel størrelse.
-
5Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C vifte / gassmerke 4.
-
6Sett i ovnen i 40 minutter, før du skrur opp ovnen på 200 °C/180 °C / gassmerke 6 i enda 10–15 minutter til de er brunet. Ta ut av ovnen, smør med bringebærsyltetøy og la det stå til avkjøling i gryten.
-
7Fjern fra gryten og serveres varm med smør og mer syltetøy.
-
8Denne loffen kan endatil bli som en fransk toast, servert med friske bær, naturlig yoghurt eller crème fraiche og honning.