Brukerveiledning

Alle produkter fra Le Creuset er designet for å oppfylle allsidige matlagingsbehov og for å oppnå optimal brukervennlighet. Les gjennom denne brukerveiledning før du tar i bruk produktet fra Le Creuset for første gang. Brukerveiledningen inneholder informasjon om hvordan du får mest mulig ut av kjøkkenutstyrets funksjoner samt en veiledning til vedlikehold av produktene.
Før produktet tas i bruk
Før produktet tas i bruk første gang skal all emballasje og alle etiketter fjernes. Vask deretter produktet i varmt vann tilsatt litt oppvaskmiddel. Skyll og tørk produktet grundig.
Slik bruker du produktene
Varmekilder
Støpejernsprodukter fra Le Creuset kan brukes på alle varmekilder, inkludert gass, elektriske plater, keramiske koketopper, induksjonstopper, alle ovnstyper, vedovn, utendørs grill osv.
Ved bruk på keramiske koketopper eller induksjon må du alltid løfte produktet når du skal flytte på det. Dra eller skyv aldri produktet over koketoppen, idet dette kan skade både bunnen av produktet og koketoppen.
Sørg alltid for at du bruker en størrelse som tilsvarer varmekilden, for å oppnå størst mulig effektivitet, og for å unngå at sidene på produktet blir overopphetet og at håndtakene blir skadet.
Flammer fra gassbluss skal begrenses til bunnen av produktet, og må ALDRI blusse opp rundt sidene.
Lange håndtak må plasseres slik at de ikke går utover kanten av koketoppen eller over andre kokesoner.
Innstilling av temperatur
Den sandfargede, innvendige emaljen egner seg spesielt godt til langsom tilberedning ved lav til middels varme og middels temperatur.
Varm alltid produktet opp ved lav til middels varme til du oppnår middels til høy temperatur. Dette gir de beste resultatene, også når du skal steke, brune eller brase. La produktet bli gjennomvarmt langsomt, idet dette gir de jevneste og mest effektive resultatene. Når du først har varmet opp produktet, kan all matlaging fortsette ved en lavere temperatur.
Høye temperaturer skal kun brukes til å koke vann til grønnsaker eller pasta, eller til reduksjon av kraft eller saus.
Høye temperaturer må ALDRI brukes til å forvarme produktet.
Støpejern holder så godt på varmen at hvis en panne/gryte blir overopphetet, blir resultatet dårlig og maten brenner seg fast.
Satin Black (matt sort)-emalje er påført alle produkter med utvendig sort matt emaljering, samt alle panner, grillpanner, sauterpanner, stekepanner, munkepanner, blinis-panner, pannekakepanner, woker, taginer og stekegryter. Disse produktene er ideelle til steking, grilling og bruning, samt til visse typer gryteretter. Satin Black-emaljen er spesielt fremstilt for bruk ved matlaging ved høye overflatetemperaturer, hvilket ikke er helt det samme som matlaging ved høy varme. Med støpejern oppnår du høyere overflatetemperatur ved å la pannen eller gryten bli godt gjennomvarm på jevn, middels varme.
Uansett hvilke ingredienser eller oppskrift du bruker, oppnår du bedre sluttresultater ved å skru varmen ned når du har nådd riktig overflatetemperatur, eller når fettstoffet har nådd riktig temperatur. Konstant bruk av høy varme fører til overoppheting og at maten brenner eller klistrer seg fast, spesielt ved fremstilling av delikate rører til omelett eller andre eggeretter.
Den matte sorte emaljen vil få en innvendig patina ved gjentatt bruk (en brunsort hinne på overflaten). Patinaen er resultatet av naturlige oljer og fettstoffer fra maten som brenner seg inn i den varme overflaten. Vask ikke av patinaen, da den forbedrer stekeevnen og motvirker at maten setter seg fast. Den reduserer samtidig mengden av fettstoffer som er nødvendig i matlagingen.
Bruk i ovn
Ved bruk av sort fenolhåndtak må temperaturen ikke overskride 200° C.
Produkter med integrerte håndtak i støpejern eller knotter i rustfritt stål tåler opptil 260° C i en konvensjonell ovn.
Ovner med støpejernsbelegg. Plasser ikke kjøkkenutstyr av noe slag i bunnen av en ovn med støpejernsbelegg. Dette vil øke koketemperaturen inne i ovnen, og dermed vil kokehastigheten øke og du risikerer at du overkoker/brenner maten. Unngå å dra eller skyve produktet over bunnen av ovnen, da dette kan skade produktet. Du oppnår best resultat hvis kokekaret settes på plate eller rist.
Produkter med trehåndtak skal ikke brukes i ovn, da dette kan ødelegge håndtaket.
Gode råd ved steking og sautering på støpejern
Ved steking og sautering må fettstoffet være varmt før du legger maten i produktet. Sørg derfor for at både produktet og fettet er varmt. Oljen eller fettet som dekker bunnen av produktet, er varm nok når du ser en lett krusning på overflaten av oljen, eller smør eller annet fettstoff bobler eller skummer.
Gode råd til bruk av grillpanne i støpejern
Når du griller på en grillpanne skal du først forvarme den tomme pannen slik at du oppnår en svært høy overflatetemperatur på pannen til bruning. Dette rådet gjelder ikke for andre produkter!
For å oppnå et godt resultat, er det viktig at kokeoverflaten er varm nok før du legger maten på pannen Du oppnår ikke de brune grillstripene hvis pannen er for kald eller maten for fuktig. Tørk vekk overflødig væske, også marinade, fra overflaten av matvarene med kjøkkenpapir.
Sett en tom panne på kokeplaten, sett platen på middels varme og la pannen bli gjennomvarm (ca. 5–10 min). Hell ikke olje i en kald panne, siden oljen kan bli for varm og begynne å ryke når pannen blir varm. Ta litt vann på fingrene og ryst et par dråper ned i den varme pannen. Hvis vanndråpene syder og fordamper med det samme, er pannen varm nok og klar til bruk. Hvis vannet danner damp men ikke syder, må pannen stå litt lenger. Gjenta vanntesten til den er varm nok. Når overflaten er varm nok, sprayer du litt olje i pannen med oljespray, eller tar på litt olje med bakepensel i silikon fra Le Creuset (du kan også smøre oljen direkte på maten med bakepenselen). Vi anbefaler bruk av vegetabilsk olje, jordnøttolje eller maisolje, da olivenolje kan ose kraftig. Når pannen har fått et godt patinabelegg, er det kun nødvendig å bruke ørlite olje, i noen tilfeller trengs det ikke fettstoffer i det hele tatt. For å oppnå de karakteristiske grillstripene på maten, må du la den steke urørt i pannen i flere minutter. Hvis du flytter maten rundt på pannen for tidlig kan maten henge fast, grillstripene blir utydelige og saften fra maten kan renne ut.
Bruk av stekefett
Den emaljerte overflaten i lys sandfarge egner seg ikke til tørrkoking. Væske, olje, fett eller smør skal dekke bunnen fullstendig før oppvarming. Hold alltid øye med produktet mens det varmes opp, og la det ikke koke tørt, da dette kan føre til varige skader på emaljen.
Hvis det er snakk om frityrsteking i en dyp panne, må den maksimale mengden med olje ikke overstige 1/3 av pannens kapasitet, idet oljenivået økes når ingrediensene legges i. Bruk av oljetermometer anbefales av sikkerhetsmessige grunner, samt at du har et lokk i nærheten, i tilfelle oljen blir overopphetet og tar fyr.
Oppbevaring og marinering av mat
Den emaljerte overflaten i lys sandfarge er vanntett og gjør derfor produktet godt egnet til oppbevaring av rå eller tilberedt mat, samt til syreholdige marinader.
Valg av kjøkkenredskaper
Vi anbefaler bruk av silikonredskaper fra Le Creuset, som gjør matlagingen lettere og mer bekvem, og samtidig beskytter produktenes overflate.
Metallredskaper, røreskjeer eller visper må brukes svært forsiktig, og de må ikke skrape over emaljeoverflaten. Slike redskaper må heller ikke bankes på kanten av gryten eller pannen.
Bruk aldri elektriske eller batteridrevne håndholdte visper, da bladene skader emaljen.
Bruk ikke kniver eller andre skarpe redskaper for å skjære maten direkte ut av produktet.
Håndtak
Håndtak i støpejern eller rustfritt stål blir varme i bruk både på kokeplate og i ovn. Bruk alltid en tørr, tykk klut eller grytekluter på varme produkter og håndtak. Produkter med trehåndtak skal ikke settes i ovnen.
Sørg for at alle håndtak og knotter er tette og fast påskrudd ved å sjekke og stramme håndtakene jevnlig.
Rengjøring
Produktet skal alltid avkjøles i noen minutter før du vasker det i varmt såpevann, og skyller og tørker det grundig. Tapp aldri kaldt vann i eller på et brennvarmt produkt, og sett aldri et varmt produkt direkte ned i kaldt vann, da det kan oppstå et temperatursjokk som fører til sprekker eller annen skade på emaljen.
Hvis det er matrester igjen i pannen eller gryten, fyller du den med varmt vann og lar den stå i bløt i 15–20 minutter. Vask så pannen eller gryten som vanlig.
Du kan bruke nylonsvamper, myke skuresvamper eller skurebørster for å fjerne mer gjenstridige matrester. Bruk ikke gryteskrubber i metall eller harde skuremidler da disse kan skade emaljen.
Lyse flekker og metallmerker (forårsaket av metallredskaper) kan fjernes med Le Creusets eget rengjøringsmiddel «Pots & Pans» til kjøkkenutstyr. Regelmessig bruk av dette produktet hjelper også med å holde produktene dine gode som nye. Du kan kjøpe dette produktet hos din lokale forhandler.
Sett aldri fuktige produkter tilbake i skapet. Produktene skal oppbevares i et tørt skap eller et sted med gjennomtrekk uten damp og fukt.
Produkter med satin black (matt sort)-emalje. Forsøk ikke å fjerne patinaen (den brunsorte hinnen) som dannes på den matte, sorte overflaten. Patinaen forbedrer stekeegenskapene og stopper maten fra å sette seg fast i produktet. Avkjøl alltid produktet før rengjøring.
Når det er mulig, kan du bare skylle produktet i varmt vann og tørke av det med en fuktig klut. Dette gjelder spesielt hvis produktet brukes regelmessig til tilberedning av mat som ikke setter seg fast.
Hvis det er nødvendig med en grundigere rengjøring av produktet, bruker du varmt såpevann, før du skyller og tørker grundig. Du fjerner vanskelige eller fastklistrede matrester ved å fylle gryten med varmt vann, og la den stå i bløt en stund. Vask, skyll og tørk deretter produktet som vanlig.
Det kan være praktisk å bruke en oppvaskbørste for å fjerne små matrester, eller til rengjøring mellom rillene på grillpannen. Bruk ikke gryterensere eller skuremidler på stekeflaten.
Hvis du brenner fast svært sukkerholdige retter (f.eks. syltetøy eller karamell), kan det oppstå betydelige skader på produktets innvendige glassemalje og på kokeplaten (hvis noe av den sukkerholdige maten søles på kokeplaten). Fastbrent sukker må fjernes med en gang.
Hvis innsiden av pannen har svært forkullede eller fastbrente matvarer som ikke lar seg fjerne på vanlig måte, kan du legge i en oppvaskmaskintablett og fylle vann i gryten til det dekker tabletten. Varm produktet ved middels varme og la oppløsningen småkoke i ca. 25 min. Rengjør deretter produktet på vanlig måte.
Bruk av oppvaskmaskin
Alle produkter med integrerte håndtak i støpejern, fenolhåndtak eller håndtak i rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin. Produkter med trehåndtak kan ikke vaskes i oppvaskmaskin.
Hyppig rengjøring i oppvaskmaskin kan føre til at emaljen på produktet falmer over tid. Dette hverken skader eller reduserer ytelsen til produktet.
Oppvaskmaskinen skal alltid være helt ferdig med programmet før den åpnes. Dermed vil produktene være helt tørre når de tas ut av maskinen.
For produkter med satin black-emalje vil oppbyggingen av patina bli betydelig redusert hvis produktet vaskes i oppvaskmaskin. Dette fører til at det er nødvendig å bruke mer fettstoff over lenger tid ved tilberedning.
Garanti
Le Creuset gir livstidsgaranti på støpejernsprodukter. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Før stentøysprodukter tas i bruk første gang skal all emballasje fjernes, og produktet rengjøres i varmt vann tilsatt oppvaskmiddel. Tørk deretter grundig av produktet.
Slik bruker du produktene
Bruk i ovn
Stentøy er velegnet til bruk i ovn opptil 260 ℃ og under ovnens grillelement. Ved bruk i ovn skal stentøy alltid stå på rist. Bruk alltid grytekluter ved håndtering av varme fat. Stentøy må aldri settes direkte på grillen, kokeplaten, platetoppen eller på bunnen av ovnen.
Når du setter et stentøysprodukt under grillelementet i ovnen, må du sørge for at det er et mellomrom på minst 6,5 cm mellom stentøyet og grillelementet.
Le Creusets stentøy kan brukes i mikrobølgeovn. Håndtakene kan bli varme hvis produktet står i mikrobølgeovn i lengre tid, særlig hvis håndtakene er omgitt av plastfolie. Dekk derfor bare den åpne delen av fatet, og la håndtakene stå udekket.
Viktig: Bruk aldri stentøysprodukter over åpen flamme, dette gjelder også grill, uansett type og utforming. Tilfør ikke væske til en rett under tilberedning i et stentøysprodukt, mens produktet er varmt og står i ovnen. Dette kan forårsake at produktet sprekker, hvilket kan medføre personskade eller skade på øvrige materialer. Hvis du skal tilføre væske under tilberedningen, må du alltid ta stentøysproduktet ut av ovnen og la det stå i 10 minutter før du tilsetter varm eller lunken væske, f.eks. vin, øl, kraft mm. Tilsett aldri kald væske!
Bruk av fryser
Le Creusets stentøy kan settes i kjøleskap og fryser. Stentøyet tåler -18 ℃.
Fra fryser til ovn. Unngå å sette stentøy med frossen mat i en varm ovn. Plasser stentøyet med den frosne retten i kald ovn, og varm stentøysproduktet opp sammen med ovnen.
Rengjøring
Ved daglig rengjøring lar du stentøyet avkjøles i et par minutter før du vasker og tørker det. Stentøyet kan også vaskes i oppvaskmaskin.
Stentøy fra Le Creuset har en glasert overflate som er lett å rengjøre. Glasuren er dessuten svært hygienisk, da den verken absorberer lukt, smak eller farge fra maten.
Gjenstridige matrester. La stentøysproduktet avkjøles helt og fyll det deretter med varmt såpevann. La såpevannet løse opp matrestene i ca. 10–20 minutter. Rengjør deretter produktet på vanlig måte.
Sorte streker på stentøy. Noen typer bestikk kan sette mørke streker på tallerkener, kopper m.m. Strekene kan ofte fjernes med et mildt skurepulver som f.eks. wienerkalk. Puss med en klut eller myk svamp tilsatt litt skurepulver eller wienerkalk. Både selve metallet, nikkelinnholdet og utformingen på bestikket har innvirkning på om bestikket setter sorte streker.
Garanti
Le Creuset gir 10 års garanti på produkter i stentøy. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Før produktet tas i bruk første gang skal all emballasje og alle etiketter fjernes. Vask deretter produktet i varmt vann tilsatt litt oppvaskmiddel. Skyll og tørk produktet grundig. Det er kun nødvendig å behandle produktets stekeflate før bruk. Det er IKKE nødvendig å behandle utsiden av produktet. Gni litt vegetabilsk olje eller maisolje over stekeflaten på produktet med kjøkkenpapir. Skyll med varmt vann og tørk grundig av produktet. Produktet er nå klart for bruk. Gjenta denne behandlingen med jevne mellomrom for å beskytte non-stick-belegget og beholde produktets gode stekeevne.
Slik bruker du produktene
Varmekilder
Bruk alltid en kokesone i samme størrelse som produktet. Produktet skal alltid dekke kokesonen eller gassflammen helt. Flammer fra gassbluss skal begrenses til bunnen av produktet, og må aldri blusse opp rundt sidene. Ved bruk på keramiske koketopper eller induksjon må du aldri dra eller skyve produktet over overflaten, idet dette kan skade både bunnen av produktet og koketoppen. Løft alltid produktet når du skal flytte det.
Bruk alltid en kokesone på induksjonstoppen som har samme størrelse som den rustfrie stålplaten i bunnen av produktet. Hvis du bruker et produkt med liten bunn på en stor kokesone, kan dette medføre at det magnetiske feltet blir for svakt og derfor ikke avgir tilstrekkelig varme. I noen tilfeller registrerer ikke kokesonen at det står en panne på sonen i det hele tatt, og det produseres ikke varme.
Bruk ikke boosterfunksjonen lenger enn nødvendig for å få maten/væsken til å koke/steke. Boosterfunksjonen skal bare brukes til rask oppvarming av store mengder vann til å koke pasta, grønnsaker eller lignende. Under matlaging kan det komme svake lyder fra produktet forårsaket av induksjonstoppen. Dette hverken ødelegger, eller påvirker funksjonen til produktet.
Toughened Non-Stick er ikke egnet til bruk på utendørs grill.
Innstilling av temperatur
Bruk middels eller lav varme til alminnelig matlaging slik at gryten/pannen varmes gradvis og jevnt opp. vis du vil hurtigsteke kjøtt, fjærkre eller fisk ved høy varme, kan du øke temperaturen. Når pannen er varm og du legger maten i pannen, bør du senke temperaturen til middels eller lav varme igjen. Pannen skal IKKE brukes ved maksimal varme, da overoppheting kan skade non-stick-belegget.
Bruk i ovn
Maksimal ovnstemperatur er 260 ℃ (220 ℃ hvis produktet brukes med Le Creuset Toughened non-stick ovnsfast glasslokk) Ved bruk av grillelementet i ovnen, må du sørge for at det er et mellomrom på minst 5 cm mellom grillelementet og den øverste kanten av gryten/pannen.
Gode råd om bruk av glasslokk
Med Le Creusets glasslokk får du flere muligheter under tilberedningen av mat. Med glasslokket kan du følge med på maten uten å løfte lokket. Dermed slipper du ikke dampen ut av produktet, slik at saftighet og kraft bevares. Le Creusets glasslokk er ovnsfaste opptil 220 ℃.
Bruk av stekefett
Toughened Non-Stick-serien kan brukes til matlaging med eller uten fettstoffer.
Ved bruk av fettstoffer tilsettes litt smør eller olje før produktet varmes opp. Dette vil forbedre bruningsprosessen som gir smak til maten. Oljen eller smøret må aldri varmes så mye opp at det begynner å ryke. Hvis fettstoffet begynner å ryke, bør du helle det ut, avkjøle gryten/pannen og tilsette nytt fettstoff før du fortsetter.
Ved fettfri tilberedning forvarmes produktet ved middels varme i ca. to minutter før maten tilsettes. La aldri en gryte med mat bli stående på varm plate uten tilsyn. Hold alltid øye med temperaturen for å unngå overoppheting som kan skade non-stick-belegget.
Oppbevaring og marinering av matvarer
Oppbevar aldri matvarer i produktene. Ingrediensene kan skade non-stick-belegget over tid.
Valg av kjøkkenredskaper
Vi anbefaler bruk av silikonredskaper fra Le Creuset samt varmebestandige redskaper i plast eller tre.
Det er mulig å bruke metallredskaper i produktene, men disse må brukes med forsiktighet. Skrap aldri belegget hardt med metallredskaper. Du må heller ikke banke gryteskjeer eller stekespader på kanten av produktet. Bruk aldri kniver, palettkniver eller andre skarpe redskaper for å skjære maten direkte ut av produktet.
Bruk aldri elektriske eller batteridrevne håndholdte visper eller blendere, da bladene kan skade non-stick-belegget.
Håndtak
Bruk alltid grytekluter ved håndtering av det varme produktet.
Rengjøring
Produktet skal alltid avkjøles i noen minutter før du vasker det. Tapp aldri kaldt vann i eller på et varmt produkt. Rengjør ALDRI non-stick-produkter med stålull, harde skurebørster, skurepulver eller lignende. Rengjør produktet med varmt vann med eller uten såpe, samt en myk svamp eller en vanlig oppvaskbørste. Maten slipper lett den herdede, forsterkede non-stick-overflaten, noe som forenkler rengjøringen. For å bevare produktets utseende og non-stick-funksjonalitet, anbefaler vi at du vasker produktet for hånd i varmt såpevann i stedet for å vaske det i oppvaskmaskin. Dette vil være med på å forlenge levetiden til non-stick-overflaten og forbedre matlagingsegenskapene.
Bruk av oppvaskmaskin
Bruk alminnelig maskinoppvaskmiddel (vi anbefaler varianter uten sitrus). Stekeoverflaten på produktet skal smøres med vegetabilsk olje eller maisolje før bruk. Vær oppmerksom på at produktet kan misfarges hvis det vaskes hyppig i oppvaskmaskin. Non-stick-funksjonaliteten kan også bli påvirket. Dette anses å være vanlig slitasje og dekkes ikke av livstidsgarantien. Hvis produktet vaskes ofte i oppvaskmaskin, kan naglene på håndtakene og den ytre ringen av bunnen bli matt, eller det kan danne seg et hvitt pulver. Dette er helt normalt, og har ingen innvirkning på produktets yteevne. Du kan fjerne det matte laget eller det hvite pulveret med en klut og litt såpevann. Etter behandlingen skyller du produktet, og tørker det grundig.
Garanti
Le Creuset gir livstidsgaranti på Toughened non-stick-produkter. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Fjern all emballasje og alle klistermerker, vask produktet i varmt såpevann og tørk grundig. Før du bruker en gryte eller panne for første gang og hver gang produktet har blitt vasket i oppvaskmaskin, bør du gjøre følgende:
  • Hell olje i gryten/pannen til bunnen er dekket.
  • Varm oljen langsomt opp, og sørg for å fordele oljen oppover sidene av produktet.
  • Ta gryten/pannen av platen og la den avkjøle seg før du tørker av den med kjøkkenpapir.
  • Produktet ditt er nå klart til bruk.
Slik bruker du produktene
Valg av kjøkkenredskaper
For å beskytte produktet ditt anbefaler vi å bruke redskaper av silikon, varmebestandig plast eller tre. Metallredskaper kan brukes forsiktig, men bør aldri skrapes hardt over overflaten. Bank aldri metallredskaper på kanten av produktet.
Varmekilder
Le Creuset Touhened Steel Professional-gryter og -panner er velegnede til alle typer varmekilder, inkludert induksjon. De kan også brukes i alle typer ovner, samt for lave produkter under ovnens grillelement.
Bruk i ovn
Le Creuset Toughened Stell Professional-gryter og -panner er ovnsfaste opptil 260 °C.
Induksjonskokeplater
  • Bruk alltid en kokeplate på induksjonskomfyren som tilsvarer størrelsen på stålplaten i bunnen av produktet.
  • Hvis du bruker et produkt med liten bunn på en stor induksjonskokesone, kan dette medføre at det magnetiske feltet blir for svakt og derfor ikke avgir tilstrekkelig varme. I noen tilfeller registrerer ikke kokesonen at det står en panne på sonen i det hele tatt, og det produseres ikke varme.
  • BRUK IKKE boosterfunksjonen lenger enn nødvendig for å få maten/væsken til å koke/steke. Boosterfunksjonen skal bare brukes til rask oppvarming av store mengder vann til å koke pasta, grønnsaker eller lignende.
  • Under matlaging kan det komme svake lyder fra produktet forårsaket av induksjonstoppen. Dette hverken ødelegger produktet eller påvirker hvordan det virker.
Tips for matlaging med mindre vann
Det tettsluttede lokket, den jevne varmefordelingen og den fremragende varmebestandigheten i Le Creuset Toughened Steel Professional-produktene gjør det mulig å lage mat med svært lite væske. Dette er ideelt ved tilberedning av grønnsaker og frukt, da det bevarer smak og næringsstoffer.
  • Plasser matvarer og litt vann i en kald gryte. Tilsett 100 ml vann i en gryte på 16–20 cm ved 20–30 minutters tilberedningstid. Tilsett 150 ml vann i en gryte på 24 cm.
  • Legg på lokket og varm opp innholdet til det begynner å dampe i gryten. Så snart maten begynner å dampe, skrur du ned på lav varme til det ikke lenger kommer damp ut av gryten.
  • La maten dampe ferdig under lokk i henhold til koketiden i oppskriften. Ikke løft på lokket under tilberedning slik at dampen slipper ut. Hvis du letter på lokket, bør du tilsette litt mer vann for å erstatte dampen som slapp ut.
NB. Denne metoden er ikke egnet ved bruk av dampinnsats eller pastagryte med pastainnsats.
Feilaktig bruk av produktene
  • Skader som kommer av overoppheting er lett gjenkjennelige, da overflaten på rustfritt stål vil forandre farge og fremstå som gyllen/brun/blå. Denne misfargingen er permanent og kan ikke fjernes på noen måte. Misfargingen påvirker likevel ikke grytens/pannens yteevne.
  • Riper og hakk som har oppstått som følge av hardhendt bruk av metallredskaper omfattes ikke av garantien. Slike skader er permanente.
Rengjøring
  • Le Creuset Toughned Steel Professional-produkter kan vaskes i oppvaskmaskinen.
  • Kjøl ned produktet i et par minutter før det vaskes. Vask med varmt såpevann og skyll og tørk grundig, eller vask i oppvaskmaskin.
  • Hvis det sitter fast gjenstridige matrester i gryten/pannen, fyller du produktet med varmt vann og lar det stå i bløt i 10–15 minutter før det vaskes.
  • Fyll ikke varme gryter/panner med kaldt vann, men la alltid produktet avkjøles først!
  • Bruk kun svamper eller børster av mykt nylon for å fjerne gjenstridige matrester. Bruk aldri skuresvamper eller metallbørster, harde nylonbørster og lignende, samt skurepulver eller andre kraftige rengjøringsmidler, da disse kan skade overflaten.
  • Du kan bruke et patentert rengjøringsmiddel spesielt utviklet for bruk på rustfritt stål for å fjerne kalkavleiringer og andre flekker på den innvendige overflaten. Det kan også brukes til å pleie, polere og beskytte den innvendige overflaten og håndtaket. SKAL IKKE brukes på den utvendige non-stick-overflaten.
Garanti
Le Creuset gir livstidsgaranti på Toughened Steel Professional-serien. Les mer om hva garantien dekker og ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Fjern all emballasje og alle etiketter. Vask deretter gryten/pannen i varmt vann tilsatt litt oppvaskmiddel. Skyll og tørk produktet grundig. Vi anbefaler at du behandler produkter med non-stick-belegg før de tas i bruk første gang. Gni litt vegetabilsk olje på belegget med kjøkkenpapir. Skyll med varmt vann og tørk grundig av produktet. Produktet er nå klart for bruk. Gjenta denne behandlingen med jevne mellomrom for å beskytte overflaten og forlenge produktets levetid.
Før du bruker en gryte eller panne uten belegg for første gang, og hver gang produktet har blitt vasket i oppvaskmaskin, bør du gjøre følgende: Hell olje i gryten/pannen til bunnen er dekket. Varm oljen langsomt opp, og sørg for å fordele oljen oppover sidene på gryten/pannen. Ta gryten/pannen av platen og la den avkjøle seg før du tørker av den med kjøkkenpapir. Tilsett mer olje, fett eller smør og begynn vanlig tilberedning. Unngå å tilsette krydder før overflaten av maten er stekt. Vend ikke maten før overflaten er stekt og lett slipper pannen. Skru ned varmen når overflaten er stekt.
Slik bruker du produktene
Varmekilder
Ved bruk på komfyrer med glasstopp må du alltid løfte produktet når du skal flytte på det. Dra eller skyv aldri produktet over koketoppen, idet dette kan skade både bunnen av produktet og koketoppen.
Bruk alltid en kokesone på induksjonstoppen som har samme størrelse som stålplaten i bunnen av produktet. Hvis du bruker et produkt med liten bunn på en stor kokesone, kan dette medføre at det magnetiske feltet blir for svakt og derfor ikke avgir tilstrekkelig varme. I noen tilfeller registrerer ikke kokesonen av det står en panne på sonen i det hele tatt, og det produseres ikke varme. Bruk IKKE boosterfunksjonen lenger enn nødvendig for å få maten/væsken til å koke/steke. Boosterfunksjonen skal bare brukes til rask oppvarming av store mengder vann til å koke pasta, grønnsaker eller lignende. Under matlaging kan det komme svake lyder fra produktet forårsaket av induksjonstoppen. Dette hverken ødelegger, eller påvirker funksjonen til produktet.
Innstilling av temperatur
3-ply-produktenes spesielle egenskaper gjør det mulig å unngå å bruke sterk varme under matlaging. Du kan nøye deg med å bruke middels til lav varme ved nesten all slags matlaging, inkludert steking og småkoking. Sørg alltid for at bunnen på gryten/pannen passer til størrelsen på kokeplaten. Flammer fra gassbluss skal begrenses til bunnen av produktet, og må ALDRI blusse opp rundt sidene. Varm aldri opp en tom gryte eller panne. Bruk alltid grytekluter ved håndtering av varme gryter/panner, både under og etter matlaging. Ved bruk av salt skal dette alltid tilsettes i oppvarmet væske eller mat, slik at det blir grundig oppløst. Pass på at det ikke blir liggende salt direkte på overflaten av rustfritt stål, da dette kan resultere i varig misfarging.
Skader fra overoppheting er lett gjenkjennelige, da overflaten på rustfritt stål vil forandre farge og fremstå som gyllen/brun/blå. Denne misfargingen er permanent og kan ikke fjernes på noen måte. Misfargingen påvirker likevel ikke grytens/pannens yteevne. Produkter med non-stick-belegg kan også bli misfarget, og i ekstreme tilfeller kan belegget løsne i form av bobler eller avskalling.
Non-Stick-produkter. For å beskytte overflaten og unngå skader bør du kun bruke medium eller lav varme ved all matlaging. Bruk ALDRI høy varme.
3-PLY tåler opptil 260 ℃ i ovnen. Glasslokkene tåler 220 ℃.
Bruk i ovn
Når du setter produkter under grillelementet i ovnen, må du sørge for at det er et mellomrom på minst 5 cm mellom varmekilden og den øverste kanten av gryten/pannen.
Gode råd om bruk av lokk
Det tettsluttende lokket, den jevne varmefordelingen og den fremragende varmebevarelsen i Le Creusets 3-ply-produkter gjør det mulig å lage mat med svært lite væske. Dette er ideelt ved tilberedning av grønnsaker og frukt, da det bevarer smak og næringsstoffer. Plasser matvarer og litt vann i en kald gryte. Tilsett 100 ml vann i en gryte på 16–20 cm ved 20–30 minutters tilberedningstid. Tilsett 150 ml vann i en gryte på 24 cm. Legg på lokket og varm opp innholdet til det begynner å dampe i gryten. Så snart maten begynner å dampe, skrur du ned på lav varme, til det ikke lenger kommer damp ut av gryten. La maten dampe ferdig under lokk i henhold til kodetiden i oppskriften. Ikke løft på lokket under tilberedning, slik at dampen slipper ut. Hvis du letter på lokket, bør du tilsette litt mer vann for å erstatte dampen som slapp ut.
NB: Denne metoden er ikke egnet ved bruk av dampinnsats eller pastagryte med pastainnsats.
Oppbevaring og marinering av mat
Oppbevar aldri mat i gryten/pannen, enten det er tale om rå, marinert eller allerede tilberedt mat. Ingrediensene kan skade overflaten på gryten/pannen.
Valg av kjøkkenredskaper
For å beskytte pannene dine anbefaler vi bruk av redskaper av silikon, varmebestandig plast eller tre, både i produkter med og uten belegg. Metallredskaper kan brukes forsiktig, men bør aldri skrapes hardt over overflaten. Bank aldri metallredskaper på kanten av gryten eller pannen.
Bruk aldri kniver eller andre skarpe redskaper for å skjære maten direkte ut av et produkt med non-stick-belegg.
Du må ikke bruk elektriske eller batteridrevne håndholdte visper i produkter med non-stick-overflate.
Rengjøring
Avkjøl gryten/pannen i et par minutter før den vaskes. Vask pannen med varmt såpevann og skyll og tørk grundig, eller vask pannen i oppvaskmaskin. Hvis det sitter fast gjenstridige matrester i produktet, fyller du det med varmt vann og lar den stå i bløt i 10–15 minutter. Vask deretter produktet som vanlig. Fyll ikke varme gryter/panner med kaldt vann, men la alltid gryten/pannen avkjøles først! Bruk kun svamper eller børster av mykt nylon for å fjerne gjenstridige matrester. Bruk aldri skuresvamper eller metallbørster, harde nylonbørster og lignende, samt skurepulver eller andre kraftige rengjøringsmidler, da disse kan skade overflaten. Du kan bruke et patentert rengjøringsprodukt spesielt utviklet for bruk på rustfritt stål for å fjerne kalkavleiringer og andre flekker. Det kan også brukes for å pleie, polere og beskytte innvendige og utvendige overflater (må ikke brukes på non-stick-belegg).
Produkter med non-stick-belegg. Etter bruk avkjøler du pannen i et par minutter før den gjøres ren. Vask deretter grundig. Maten slipper lett den herdede, forsterkede non-stick-overflaten, noe som forenkler rengjøringen. For å bevare produktets utseende og non-stick-funksjonalitet, anbefaler vi at du vasker produktet for hånd i varmt såpevann i stedet for å vaske det i oppvaskmaskin. Dette vil være med på å forlenge levetiden til non-stick-overflaten og forbedre kokesegenskapene.
Bruk av oppvaskmaskin
Produkter med non-stick-belegg. Hvis produktet rengjøres i oppvaskmaskinen: 1) bruk kun alminnelig maskinoppvaskmiddel (vi anbefaler varianter uten sitrus) 2) stekeoverflaten på produktet skal smøres med vegetabilsk olje eller maisolje før bruk.
Vær oppmerksom på at produktet kan misfarges hvis det vaskes hyppig i oppvaskmaskin. Non-stick-funksjonaliteten kan også bli påvirket. Dette anses å være vanlig slitasje og dekkes ikke av livstidsgarantien.
Garanti
Le Creuset gir livstidsgaranti på produkter i 3-Ply-serien. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Før produktet tas i bruk første gang skal all emballasje og alle etiketter fjernes. Vask deretter produktet i varmt vann tilsatt litt oppvaskmiddel. Skyll og tørk produktet grundig.
Slik bruker du produktene
Varmekilder
Kjøkkenutstyr i emaljert stål fra Le Creuset skal KUN brukes på koketopper inklusiv induksjon. Produktene kan IKKE anvendes i ovnen. Bruk alltid en kokesone som har samme størrelse som bunnen av produktet. Flammer fra gassbluss skal begrenses til bunnen av produktet, og må aldri blusse opp rundt sidene. Ved bruk på keramiske koketopper eller induksjon må du alltid løfte produktet når du skal flytte på det. Dra eller skyv aldri produktet over koketoppen, idet dette kan skade både bunnen av produktet og koketoppen.
Pass alltid på å sette gryten på en induksjonskokesone som passer til størrelsen på grytebunnen. Hvis du bruker en gryte som er mindre enn kokesonen, kan dette medføre at det magnetiske feltet blir for svakt slik at varmeeffekten reduseres. I noen tilfeller registrerer ikke kokesonen/-platen gryten og dermed produseres det ikke varme. Bruk ALDRI boosterfunksjonen lenger enn nødvendig for å koke opp innholdet i gryten. Boosterfunksjonen skal KUN brukes til rask oppvarming av store mengder vann til å koke pasta, grønnsaker eller lignende. Under matlaging kan det komme svake lyder fra gryten forårsaket av induksjonstoppen. Dette hverken ødelegger gryten eller påvirker matlagingen.
Innstilling av temperatur
Varm aldri opp en tom gryte. På grunn av den effektive varmeledningen må høye temperaturer kun benyttes ved koking av vann til pasta, grønnsaker og lignende. Ved all annen type matlaging skal gryten varmes langsomt opp ved lav til middels varme. Når gryten er varm, reduseres varmen til et lavt nivå under selve matlagingen. Bruk alltid en tørr gryteklut eller klut ved håndtering av varme produkter før og etter matlaging.
Valg av kjøkkenredskaper
For å beskytte grytene dine anbefaler vi bruk av redskaper av silikon, varmebestandig plast eller tre. Unngå bruk av kniver og andre metallredskaper. Unngå gjentatte støt mot kokeplaten eller andre harde overflater, særlig på grytekanten, da dette kan skade emaljen.
Rengjøring
Gryten skal alltid avkjøles i noen minutter før du vasker den i varmt såpevann. Skyll og tørk grundig, eller vask gryten i oppvaskmaskin. Hvis det sitter fast gjenstridige matrester i gryten, fyller du den med varmt vann og lar den stå i bløt i 10–15 minutter. Varme gryter må aldri fylles med, eller senkes ned i kaldt vann. Bruk kun nylonsvamper eller oppvaskbørster for å fjerne gjenstridige matrester. Bruk ikke harde gryteskrubber eller rengjøringsmidler, da disse kan skade gryten.
Garanti
Le Creuset gir 5 års garanti på emaljerte gryter i stål. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Før produktet tas i bruk første gang skal all emballasje og alle etiketter fjernes. Pass på at håndtaket på kjelen står i loddrett stilling (kun på modeller med sammenleggbart håndtak). Skyll kjelen med varmt vann. Fyll den deretter med rent vann, som du koker opp og tømmer ut.
Slik bruker du produktene
Varmekilder
Kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon. Fyll aldri kjelen over nivåmerket markert på utsiden av kjelen.
Pass alltid på å sette kjelen på en kokesone/et gassbluss som passer til størrelsen på produktet. Flammer fra gassbluss skal begrenses til bunnen av produktet, og må ikke blusse opp rundt sidene.
Bruk alltid en kokesone på induksjonstoppen som har samme størrelse som stålplaten i bunnen av produktet. Vi anbefaler ikke å varme opp kjelen med boosterfunksjonen på en induksjonstopp. Induksjonsteknologien er svært kraftig, og kjelen kan lett koke tørr ved bruk av boosterfunksjonen. Det kan også føre til overoppheting av emaljen, som igjen kan føre til skade på kjelen eller koketoppen.
Ved bruk av Aga/Rayburn og andre støpejernskomfyrer, må kjelen alltid settes på kokeplaten på støpejernskomfyren, ikke trekkeplaten. Pass på at kokeplaten holdes fri for rusk ved hjelp av stålbørsten som leveres av komfyrprodusenten. Dette sikrer god kontakt mellom bunnen av kjelen og kokeplaten. Gjentatte oppkok i rask rekkefølge kan medføre at det tar lenger tid å varme opp kjelen, da varmen går tapt fra kokeplaten. Hvis platen har stått med lokket åpent, legger du ned lokket for at platen skal gjenvinne varme før du varmer opp kjelen. Kjeler med en bunndiameter under 14 cm er ikke egnet for bruk på Aga, Rayburn eller andre støpejernskomfyrer.
Innstilling av temperatur
Varm aldri opp en tom kjele. Sørg for at lokket sitter godt fast på kjelen. En kjele under oppvarming må ikke bli stående uten tilsyn. Du bør ikke sette din lit til at fløyten skal varsle hvis kjelen ikke er under tilsyn. Fløyten er et hjelpemiddel, ikke en sikkerhetsanordning.
Vi anbefaler bruk av grytekluter hvis du skal håndtere kjelen eller ta av fløyten, både under og etter oppkok. Etter at kjelen er fjernet fra varmekilden venter du 5–10 sekunder før du åpner fløyten. Dette sikrer at vannet har sluttet å koke slik at det kan tømmes ut på en sikker måte. Unngå å snu kjelen opp-ned når du tømmer ut vannet. La kjelen kjøle seg godt ned før du fyller i nytt vann. Fyll aldri kaldt vann i en varm kjele like etter at den har kokt.
La aldri kjelen koke tørr. Koker kjelen tørr, kan dette føre til skader på både kjelen og/eller kokeplaten. Hvis kjelen har kokt tørr, må du ikke berøre kjelen, men slå av platen og la kjelen stå til den er avkjølt. Unngå å støte/banke kjelen på platen eller andre harde overflater, da dette kan skade emaljen.
Håndtak
Håndtak kan løsne over tid. Vi anbefaler at du trekker til skruene regelmessig ved behov. Pass på at du ikke trekker skruene for hardt til.
Rengjøring
Over tid kan det bygge seg opp kalkavleiringer på kjelens innside hvis den brukes i områder med hardt vann. Dette er normalt, men det kan påvirke tiden det tar å koke opp vann. Beskytt kjelen mot oppbygging av kalk ved å tømme den etter hver bruk. Et mildt avkalkingsmiddel kan brukes av og til om nødvendig. Følg alltid anvisningen på avkalkingsmiddelet. Du bør ikke bruke rengjøringsmidler med slipeeffekt, da dette kan skade innsiden av kjelen.
Garanti
Le Creuset gir 5 års garanti på kjeler. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Før bakeformen tas i bruk første gang skal all emballasje fjernes, og produktet rengjøres i varmt vann tilsatt oppvaskmiddel. Tørk deretter grundig av formen.
Slik bruker du produktene
Varmekilder
Bakeformene er utviklet til bruk i ovn opptil 240 ℃. Bakeformene tåler ikke mikrobølgeovn, grill eller andre direkte varmekilder.
Gode råd om bruk av springform
Denne formen er ikke egnet til bruk med tyntflytende blandinger, da du risikerer at deigen lekker ut.
Bruk av fettstoffer
Non-stick-belegget er så effektiv at det i de fleste tilfeller er unødvendig å smøre formene eller bruke bakepapir. Ved baking av kaker med svært høyt sukkerinnhold anbefaler vi imidlertid at bakeformene smøres og/eller at det brukes bakepapir.
Valg av kjøkkenredskaper
For å beskytte bakeformene dine anbefaler vi bruk av redskaper av silikon, varmebestandig plast eller tre, både i produkter med og uten belegg. Metallredskaper kan brukes med forsiktighet. Bruk aldri kniver eller andre skarpe redskaper.
Rengjøring
Avkjøl bakeformen før den vaskes. Vask deretter produktet i varmt såpevann. Skyll og tørk produktet grundig. Hvis det sitter fast gjenstridige mat- eller kakerester i produktet, setter du det i bløt i varmt vann i 10–15 minutter. Vask deretter produktet som vanlig. Fyll ikke varme bakeformer med kaldt vann, da du risikerer at de slår seg.
Bruk aldri skuresvamper eller metallbørster, harde nylonbørster og lignende, samt skurepulver eller andre kraftige rengjøringsmidler, da disse kan skade belegget.
Vann som samler seg under bakeformens kanter kan medføre at det utvikler seg litt rust. Dette er helt normalt for karbonstål og påvirker ikke produktets egenskaper eller yteevne.
Tåler ikke oppvaskmaskin.
Garanti
Le Creuset gir livstidsgaranti på bakeformer i aluminium. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Slik bruker du produktene
De fleste korketrekkerne fra Le Creuset er selvopptrekkende. Den selvopptrekkende mekanismen gjør det raskt og lettvint å åpne en flaske vin, idet du åpner vinflasken helt uten å dra i korken. Dette gjelder ikke WT-modellene og PC-300.
Fjern alltid folie og/eller voks fra korken på vinflasken før du bruker korketrekker.
Korketrekkerne kan brukes på mange typer korker, og flere er garantert for bruk på syntetiske korker.
De fleste av korketrekkernes skruer har tre-lags slipp-lett-belegg, som gjør skruen ekstra sterk og smidig. Spissen av skruen på de nyeste modellene er fremstilt på en slik måte at den automatisk tilpasser seg de forskjellige egenskapene til både naturlige korker og plastkorker.
Alle Le Creusets korketrekkere består fyrstikktesten. Dette betyr at du kan føre en fyrstikk inn i spiralen på skruen. Dette viser at skruen har riktig utforming for å gli lett ned i korken. Fyrstikktesten kombinert med den sentrerte spissen er bevis på korketrekkerens høye kvalitet og effektivitet.
Bruk av LM-korketrekkere
Skruen i LM-modellene kan skiftes ut, noe som sikrer korketrekkerne lang levetid. Skruen bør skiftes ut når det ytterste laget av non-stick-belegget på spissen av skruen er avslitt. Hvis skruen ikke skiftes ut tidsnok, kan det skade korketrekkerens mekanisme, og den kan i verste fall bli ødelagt.
Hvis korken i vinflasken er forseglet med voks, skal voksen fjernes før du bruker en LM-korketrekker.
Hvis mekanismen på LM-korketrekkeren setter seg fast når du forsøker å fjerne korken fra skruen etter åpning, kan det skyldes korkens spesielle egenskaper. Noen korker er for eksempel laget av plast. Hvis dette skjer, bør du skru korken av skruen for hånd for å unngå å skade korketrekkeren. Pass på at du ikke skjærer deg på den skarpe skruespissen.
Hvis det krever for mye kraft å fjerne korken i en bestemt flaske ved bruk av en automatisk selvopptrekkende LM-korketrekker, anbefaler vi at du ikke bruker LM-korketrekkeren, men isteden bruker en av de klassiske eller selvopptrekkende korketrekkerne.
Ved fjerning av syntetiske korker fra vinflasker anbefales det ikke å bruke korketrekkerens automatiske korkfjerningsfunksjon. Korken bør i isteden skrus av for hånd.
LM-modellene er ikke designet til å sette korken tilbake i en åpen vinflaske.
Bruk ikke LM-modellene til å åpne musserende vin.
Rengjøring av vintilbehør
Le Creusets vintilbehør kan rengjøres med en fuktig klut, eventuelt tilsatt litt oppvaskmiddel. Bruk aldri smøremidler, skuremidler eller skuresvamper på vintilbehøret. Le Creusets vintilbehør skal ikke vaskes i oppvaskmaskin.
Garanti
Le Creuset gir henholdsvis 2–5 års garanti på vintilbehør avhengig av produktet. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
De keramiske kvernene fra Le Creuset brukes til finmaling av salt og pepper.
Kvernene er motstandsdyktige mot korrosjon og sikrer produktene lang levetid. Metallknotten gjør det enkelt å justere kvernens grovhet.
Rengjøring
Kvernene rengjøres med en fuktig klut, eventuelt tilsatt litt oppvaskmiddel. Kvernene tåler ikke å senkes ned i vann.
Garanti
Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Valg av skjæreflater
Vi anbefaler at knivene kun brukes på skjærebrett eller fjeler av tre eller plast. Unngå å skjære på harde overflater som sten, skifer, keramikk, marmor, metall eller glass, da dette kan skade eggen på kniven.
Kniven skal IKKE brukes til annet enn matlaging.
Gode råd
  • Sørg for at kniven alltid er synlig. Dekk ikke kniven til med kjøkkenhåndklær og la den ikke ligge i bløt i vann dekket av skum.
  • Bruk alltid riktig type kniv til skjærejobben.
  • Forsøk aldri å fange en kniv som faller i gulvet.
  • Sørg alltid for å holde kniven utilgjengelig for barn.
  • Test aldri hvor skarp en kniv er ved å stryke fingrene over eggen.
Rengjøring
For best mulig vedlikehold anbefaler vi at kniven vaskes for hånd i varmt såpevann, før den skylles og tørkes grundig. Dette vil hjelpe med å holde kniven skarp, og med å unngå skader på bladet. Hold alltid den skarpe eggen vend bort fra hånden. Knivene tåler ikke vask i oppvaskmaskin.
Vedlikehold
En kniv med skarpt egg er både enklere og sikrere i bruk. Vi anbefaler bruk av knivsliper/skjerper til kniver med damascenerblad. Kniver med blad i rustfritt stål kan slipes med slipestål/slipestav. Vi anbefaler hyppig sliping for å holde knivseggene skarpe.
Oppbevaring
Vi anbefaler at du oppbevarer kniver i en knivblokk eller på en knivmagnet. Kjøkkenkniver må ikke oppbevares løst i en skuff, da dette kan skade knivbladene. Korrekt oppbevaring forebygger også uhell.
Garanti
Le Creuset gir 2 års garanti på vår knivserie. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Før produktet tas i bruk
Før glassene tas i bruk første gang skal all emballasje fjernes, og produktet rengjøres i varmt vann tilsatt oppvaskmiddel. Tørk deretter grundig av produktet.
Rengjøring
Glassene tåler vask i oppvaskmaskin, men for å bevare produktets utseende anbefaler vi at du vasker glass for hånd i varmt såpevann i stedet for i oppvaskmaskin.
Le Creusets silikonredskaper er sikre, fleksible og skånsomme mot alt slags kjøkkenutstyr. Silikonredskapene er varmebestandige og tåler opptil 250 ℃. Redskapene kan stå i varme gryter uten å forandrer form eller farge.
Silikonredskapene har mange bruksområder. Bruk silikonredskapene til å røre, skrape, øse og servere.
Rengjøring
Vask og tørk redskapene grundig før første bruk. På redskaper med trehåndtak kan du ta av silikonhodet og vaske det i oppvaskmaskin. På nylonredskapene sitter hodet fast, og hele produktet kan vaskes i oppvaskmaskin.
Bruk ikke skure- eller slipemidler til rengjøring av silikonredskaper.
Vedlikehold
På redskaper med trehåndtak kan du behandle håndtaket med litt matolje eller bivoks, slik at treets struktur og utseende bevares i lang tid.
Garanti
Le Creuset gir 5 års garanti på silikonredskaper. Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.
Le Creusets kjøkkentekstiler hjelper deg å håndtere varmt kjøkkenutstyr på en sikker måte. En integrert damp- og fettbarriere sørger for at verken varme, damp eller væske slipper gjennom.
Rengjøring
Utsiden av kjøkkentekstilene er vann- og smussavstøtende og krever derfor minimal rengjøring. Tekstilene er fremstilt av 100 bomull og kan vaskes i maskin ved 40 ℃. Krymper ikke i vask.
Garanti
Les mer om hva garantien dekker og i hvilke tilfeller den ikke dekker her.