Bryteboller med mozzarella, hvitløk og purreløk

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Bryteboller med mozzarella, hvitløk og purreløk
Lekre bryteboller med ost som kan brytes fra hverandre og nytes til f.eks. en varm gryterett, en suppe eller en omgang tapas. Etter at de er ute av ovnen, smører du dem med en blanding av smeltet smør, olivenolje, salt og hvitløk, og til slutt drysser du generøst med hakket purreløk. Her er de bakt i en buffetgryte (26 cm)
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 ½ dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 700 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olivenolje
  • 2 dl revet mozzarella (80 g)
Topping:
  • 25 g smør
  • ½ dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ dl hakket purreløk
  • 1 ½ ts flaksalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha vann i en stor skål, og løs opp gjæren i vannet. Tilsett deretter salt, sukker og olje, og ha i mel litt av gangen. Elt deigen til den får en jevn og bløt konsistens. Du kan gjøre det for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  • 2
    Dekk til deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den heve i 45–60 minutter.
  • 3
    Når deigen har hevet, er det på tide å forme den til små boller. Elt deigen litt, og form boller på 60 g. Smør buffetgryten med olivenolje i bunnen og på sidene, og plasser bollene tett på hverandre. Start med den midterste bollen.
  • 4
    Legg på lokk (eller et kjøkkenhåndkle), og la dem heve på et lunt sted i 30 minutter.
  • 5
    Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  • 6
    Bak først bollene i 15 minutter, ta dem ut, dryss over revet mozzarella og bak dem deretter i ca. 15 minutter til eller inntil de blir lett gylne. Hold gjerne et øye med dem, da alle ovner er ulike.
  • 7
    Gjør klar toppingen mens de er i ovnen. Smelt smør i en liten gryte. Ta det av varmen når smøret er smeltet, og tilsett olivenolje og presset hvitløk. Ha det over bollene så snart de kommer ut av ovnen, og sørg for alle bollene er tildekket. Når bollene har kjølt seg litt ned, drysser du over flaksalt, og til slutt hakket purreløk.