Ingredienser
- 4 ½ dl lunkent vann
- 25 g gjær
- 700 g hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 ss olivenolje
- 2 dl revet mozzarella (80 g)
- 25 g smør
- ½ dl olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- ½ dl hakket purreløk
- 1 ½ ts flaksalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vann i en stor skål, og løs opp gjæren i vannet. Tilsett deretter salt, sukker og olje, og ha i mel litt av gangen. Elt deigen til den får en jevn og bløt konsistens. Du kan gjøre det for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
-
2Dekk til deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den heve i 45–60 minutter.
-
3Når deigen har hevet, er det på tide å forme den til små boller. Elt deigen litt, og form boller på 60 g. Smør buffetgryten med olivenolje i bunnen og på sidene, og plasser bollene tett på hverandre. Start med den midterste bollen.
-
4Legg på lokk (eller et kjøkkenhåndkle), og la dem heve på et lunt sted i 30 minutter.
-
5Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
-
6Bak først bollene i 15 minutter, ta dem ut, dryss over revet mozzarella og bak dem deretter i ca. 15 minutter til eller inntil de blir lett gylne. Hold gjerne et øye med dem, da alle ovner er ulike.
-
7Gjør klar toppingen mens de er i ovnen. Smelt smør i en liten gryte. Ta det av varmen når smøret er smeltet, og tilsett olivenolje og presset hvitløk. Ha det over bollene så snart de kommer ut av ovnen, og sørg for alle bollene er tildekket. Når bollene har kjølt seg litt ned, drysser du over flaksalt, og til slutt hakket purreløk.