Bryteboller

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Bryteboller
Bruk brødformen i støpejern til disse riveklare rundstykkene og server som en liten forrett, siderett eller til brunsj. Toppes med sesamfrø eller valmuefrø.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL DEIGEN
  • 300 g (2,5 kopp) mel (pluss ekstra for å kna ut deigen)
  • 10 ml salt
  • 2 ml sukker
  • 20 ml smør, smeltet
  • 10 g tørrgjær
  • 250 g vann, lunkent
TOPPING:
  • Smør, mel eller egg pisket lett sammen
  • Sesamfrø eller valmuefrø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha mel, salt, sukker, smør og gjær i en kjøkkenmaskin. Bland sammen med en deigkrok. Tilsett nok lunkent vann til deigen blir myk og klissete.
  • 2
    Kna ut deigen i minst 10 minutter til den blir jevn og myk (ikke tørr og hard).
  • 3
    Dekk til med en fuktig klut og sett på et lunt sted til den er doblet i størrelse. Dette tar omtrent 30–45 minutter.
  • 4
    Sett ovnen på forvarme til 250 °C (230 °C varmluft). Smør inn en Le Creusets brødform i bunnen og på sidene.
  • 5
    Dytt deigen tilbake og pass på at all luften er presset ut. Del deigen inn i 60 g store stykker og form til rundstykker med olje på hendene. Sett rundstykkene på brødformen, dekk til med lokk og sett til heving på et lunt sted til de er doblet i størrelse. Dette tar rundt 20 minutter.
  • 6
    Legg på hva du vil ha av topping, forsiktig:
  • 7
    Videre pensler du inn med smør og pisket egg og topper med frø eller havsalt
  • 8
    ELLER strø over med mel og lag lette innsnitt på toppen
  • 9
    Sett ovnen ned til 200 °C (190 °C varmluft) og skyv brødformen inn i ovnen. Stek i 15 minutter før du tar av lokket og steker i enda 10–15 minutter til det er brunet.