Buddhabolle med stekt blomkål i karri og gresskar

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Buddhabolle med stekt blomkål i karri og gresskar
En buddhabolle er tradisjonelt en vegetarrett som serveres i én enkelt bolle eller dyptallerken, som består av små porsjoner av ulike matvarer som kan blandes etter eget ønske. Denne buddhabollen henter sin inspirasjon fra tradisjonelle indiske kryddere og vegetariske ingredienser, og er svært sunn og full av smak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 75 g søt chilisaus
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ts mildt karripulver
  • 1⁄2 ss chilisaus
  • En klype havsalt
  • 1 sitron
  • 1 ss rapsolje
  • 500 g blomkål
  • 300 g flaskegresskar i «halvmåner» (Se «Tips til kokken» for beskrivelse)
  • 400 g kikerter på boks
Til mynteyoghurtdressingen:
  • 2 kvister fersk mynte, bruk kun bladene
  • En skvett sitronsaft
  • 1 ts hvitløkspuré
  • 150 g yoghurt naturell
  • Havsalt og knust svart pepper
Til servering:
  • 75 g brun ris, kokt
  • 50 g spinat
  • 10 g fersk koriander, hakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C / med vifte 180 °C
  • 2
    I en stor bolle blander du søt chilisaus, gurkemeie, karripulver, chilisaus,
  • 3
    salt, en skvett sitronsaft og olje for å lage marinaden. Tilsett blomkålen og gresskarskivene og dekk dem med marinaden.
  • 4
    Legg blomkålen og gresskarskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek det i ovnen i 20–25 minutter til det blir mykt og lett brunet.
  • 5
    La vannet renne av kikertene og hell dem i marinadebollen, dekk dem med resten av marinaden.
  • 6
    Hell kikertene med marinade på stekebrettet 10 minutter før steketiden er over, slik at de blir litt sprøere. Vend samtidig blomkålen og gresskarene slik at de blir jevnt stekt.
  • 7
    I mellomtiden lager du dressingen. Finhakk mynte og legg det i en bolle sammen med alle de andre ingrediensene unntatt krydderne. Pisk sammen med en gaffel og krydre deretter etter smak.
  • 8
    Til servering legger du spinaten nederst i bollen. Tilsett kokt ris og topp med stekt blomkål, gresskar og kikerter. Avslutt med et dryss med mynteyoghurtdressing og litt finhakket koriander.
 
Tips til kokken:
«Halvmåner» av flaskegresskar lages av de løkformede endene på gresskaret. Bare skrell gresskaret, skjær av bunnen for å ta ut rotfestet der gresskaret begynner å gå over i halsen. Dette gjør at du blir værende igjen med den løkformede enden, som du kan skjære i to og fjerne frøene. Skjær den i to for å lage halvmåneformede stykker.
 
 
Le Creuset