- Grønnsaker
Ingredienser
- 75 g søt chilisaus
- 2 ts malt gurkemeie
- 1 ts mildt karripulver
- 1⁄2 ss chilisaus
- En klype havsalt
- 1 sitron
- 1 ss rapsolje
- 500 g blomkål
- 300 g flaskegresskar i «halvmåner» (Se «Tips til kokken» for beskrivelse)
- 400 g kikerter på boks
- 2 kvister fersk mynte, bruk kun bladene
- En skvett sitronsaft
- 1 ts hvitløkspuré
- 150 g yoghurt naturell
- Havsalt og knust svart pepper
- 75 g brun ris, kokt
- 50 g spinat
- 10 g fersk koriander, hakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C / med vifte 180 °C
-
2I en stor bolle blander du søt chilisaus, gurkemeie, karripulver, chilisaus,
-
3salt, en skvett sitronsaft og olje for å lage marinaden. Tilsett blomkålen og gresskarskivene og dekk dem med marinaden.
-
4Legg blomkålen og gresskarskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek det i ovnen i 20–25 minutter til det blir mykt og lett brunet.
-
5La vannet renne av kikertene og hell dem i marinadebollen, dekk dem med resten av marinaden.
-
6Hell kikertene med marinade på stekebrettet 10 minutter før steketiden er over, slik at de blir litt sprøere. Vend samtidig blomkålen og gresskarene slik at de blir jevnt stekt.
-
7I mellomtiden lager du dressingen. Finhakk mynte og legg det i en bolle sammen med alle de andre ingrediensene unntatt krydderne. Pisk sammen med en gaffel og krydre deretter etter smak.
-
8Til servering legger du spinaten nederst i bollen. Tilsett kokt ris og topp med stekt blomkål, gresskar og kikerter. Avslutt med et dryss med mynteyoghurtdressing og litt finhakket koriander.