
Perfekt snacks til gjester i siste øyeblikk. Tilpass fyllet etter din smak, og sørg for å bruke en sterk ost som gir ekstra smak.
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
- Ost
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 g bacon i skiver
- 2 x 250 g ark butterdeig, tinet
- 1 stort egg, pisket, til pensling
- 2 ss (30 ml) basilikumpesto
- 100 g moden cheddar, finrevet
- 80 g parmesanost, finrevet
- havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- 1 ss timianblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Stek bacon til det er ordentlig sprøtt. Det kan du gjøre på pannen eller i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. La det kjøle seg ned før du finhakker det.
-
2Dryss mel på et bord, legg de to arkene med butterdeig på, og pensle med egg. Smør butterdeigen med basilikumpesto, og topp med begge ostene, timian, bacon, salt og sort pepper.
-
3Skjær strimler på 8 x 3 cm. Sno strimlene ved å holde i begge endene og dreie deigen i motsatt retning, og legg stengene på en 31 x 31 cm rektangulær flat bakeplate fra Le Creuset. Hvis butterdeigen blir for varm og for vanskelig å jobbe med, kan du bare legge den tilbake i fryseren i et par minutter før du fortsetter. Pensle stengene med egg like før baking.
-
4La dem kjøle seg ned i kjøleskapet i 10 minutter, og bak i 20–25 minutter til de er gyllenbrune og sprø. La dem kjøle seg litt ned, og server.
-
5Stengene kan lages dagen før, oppbevares tildekket i kjøleskapet og bakes like før servering.
Tips:
Når du lar deigen hvile i kjøleskapet før baking, får du sprøere og luftigere gylne stenger.
