- Mel
Ingredienser
- 500 ml mandelmelk
- Vaniljestangfrø eller ½ en revet tonkabønne
- 160 g hvetemel
- 250 g hvitt sukker
- 3 eggeplommer
- 100 g hvit sjokolade
- 5–7 dråper rød konditorfarge
- Bringebær eller jordbær
-
SLIK GJØR DU
-
1Kok opp melken og revede tonkabønner. Dekk til og avkjøl.
-
2Bland mel og sukker i en bolle og hell i den avkjølte melken. Tilsett eggeplommene og bland med en slikkepott. Sikt og sett til side i kjøleskapet i 12 til 24 timer.
-
3Dagen etter tar du ut blandingen av kjøleskapet 60 minutter før baking. Smør koppene i Le Creusets cannelébrett og hell blandingen i koppene.
-
4Sett ovnen på forvarme på 220 °C.
-
5Stek i 10 minutter på 220 °C og stek deretter i 60 minutter på 180 °C. Sjekk fargen på canneléene på slutten av steketiden. Hvis de fortsatt er lyse, stek i ytterligere 5 minutter.
-
6La canneléene avkjøle seg i formen før du snur dem.
-
7Smelt den hvite sjokoladen i en bain-marie og fargelegg den med noen dråper rød konditorfarge.
-
8Hell sjokoladen over canneléene og la den stå i kjøleskapet til den stivner eller dryss over den før servering.
-
9Pynt med f.eks. jordbær eller bringebær.
-
10Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages. Hvis røren skiller seg over natten, rør den forsiktig sammen igjen med en slikkepott.