
Piff opp brunsjpålegget ditt med denne perfekt salte godbiten. Laget med både fersk og røkt laks og en sjenerøs dose gressløk. Denne canneléen serveres best med strimler av røkt laks, sammen med en frisk salat.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 100 g fersk laks
TIL CANNELÉEN
- 80 g røkt laks
- 5 dl helmelk
- 125 g hvetemel
- 3 eggeplommer
- 70 g kremfløte
- 1 bunt hakket gressløk
- 5 g salt
- 5 g malt pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær den ferske laksen i terninger og den røkte laksen i strimler.
-
2Bland melken og eggeplommene i en blandebolle. Tilsett de våte ingrediensene til de tørre ingrediensene i tre deler for å unngå klumper, og bland med en slikkepott. Smak til med salt og pepper. La blandingen hvile i kjøleskapet i 5 til 12 timer.
-
3Ta blandingen ut av kjøleskapet 1 time før baking. Smør koppene i Le Creusets cannelébrett og hell blandingen i.
-
4Forvarm ovnen til 160 °C. Stekes i 40 minutter på 160 °C og stekes ferdig i 10 minutter på 180 °C.
-
5La canneléene avkjøle seg i formen. Når avkjølt, fjern den (hvis den fjernes mens den er varm, faller de sammen).
-
6Topping: Dander med en stripe røkt laks og server med en salat.
-
7Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.