- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 100 g fersk laks
- 80 g røkt laks
- 5 dl helmelk
- 125 g hvetemel
- 3 eggeplommer
- 70 g kremfløte
- 1 bunt hakket gressløk
- 5 g salt
- 5 g malt pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær den ferske laksen i terninger og den røkte laksen i strimler.
-
2Bland melken og eggeplommene i en blandebolle. Tilsett de våte ingrediensene til de tørre ingrediensene i tre deler for å unngå klumper, og bland med en slikkepott. Smak til med salt og pepper. La blandingen hvile i kjøleskapet i 5 til 12 timer.
-
3Ta blandingen ut av kjøleskapet 1 time før baking. Smør koppene i Le Creusets cannelébrett og hell blandingen i.
-
4Forvarm ovnen til 160 °C. Stekes i 40 minutter på 160 °C og stekes ferdig i 10 minutter på 180 °C.
-
5La canneléene avkjøle seg i formen. Når avkjølt, fjern den (hvis den fjernes mens den er varm, faller de sammen).
-
6Topping: Dander med en stripe røkt laks og server med en salat.
-
7Kokkens tips: Deigen skal ikke piskes, ellers flyter canneléene over når de lages.