- Grønnsaker
Ingredienser
- 3-4 små beter
- 1 eggehvite eller 1 pose vegansk eggehviteerstatningspulver (tilgjengelig ved de fleste helsekostbutikker)
- 1 kg grovt havsalt (helst Fleur de Sel de Guérande)
- 2-3 kvister med timian
- 1 teskje sennep (medium-varm)
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 ts agavesirup
- 1 ss usaltede pistasjnøtter, skjellet
- 1 ts sukker
- 1 bunt ruccola
- 1–2 ss olje
- 1 burrata (avtappet vekt ca. 120 g), alternativt vegansk mozzarellaost
- Beet cress to serve (valgfritt)
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
-
2Vask betene, rengjør og klapp dem tørre. Pisk eggehvitene til de er stive, eller tilbered en eggehviteerstatning i henhold til instruksjonene på pakken, og bland deretter med havsalt. Hell en tredjedel av saltblandingen i Le Creuset 26 cm Heritage Rectangular Dish eller 28 cm Ovalt fat, legg rødbetene og timiankrydder på toppen og dekk til med resten av saltdeigen. Kok grønnsakene i forvarmet ovn i én time.
-
3Ta grønnsakene ut av ovnen, la dem avkjøles en kort stund, og løsne deretter saltbelegget forsiktig av med en østerskniv eller skrutrekker. La betene avkjøles, skrell dem (best gjort mens du bruker engangshansker) og skjær dem i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til vinaigretten sammen.
-
4Grovhakk pistasjenøttene. Smelt 1 ts sukker i en panne, tilsett hakkede pistasjnøtter og bland. La pistasjenøttene avkjøles kort på bakepapir. Varm oljen i en gryte eller panne og stek (tørr) ruccola til den er sprø. Dette tar ca. 5 minutter, raketten krymper litt og blir litt sprø.
-
5Plasser betskivene side om side på to tallerkener og drypp med to tredjedeler av vinaigretten. Skjær forsiktig burrataballen i to og legg den oppå rødbetskivene. Strø stekt ruccola og karse på toppen. Dryss over resten av vinaigretten og strø med de karamelliserte pistasjenøttene som fyll.