- Oksekjøtt
Ingredienser
- 1 kg kjøttdeig av oksekjøtt
- 3 løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss. olivenolje
- 2 ts. chiliflak
- 1 ts. spisskummen
- 1 ts. fennikelfrø
- 1 kanelstang
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 ss. hakkede semi-tørkede tomater i olje
- 1 boks røde bønner
- 1 boks sorte bønner
- 200 g snittet savoykål
-
SLIK GJØR DU
-
1Hakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en stor gryte. Surr løk og hvitløk til de blir myke. Tilsett chiliflak, spisskummen, fennikelfrø og en hel kanelstang.
-
2Brun kjøttet litt etter litt. Når alt kjøttet er stekt, tilsettes flådde tomater og hakkede semi-tørkede tomater. Legg lokk på gryten og la retten koke opp. Skru deretter ned til svak varme og la retten surre i 1 time.
-
3Hell væten fra bønnene på boks og skyll dem under kaldt vann. Ha bønnene i retten og la dem surre med de siste 10 minuttene. Rett før servering legges den snittede savoykålen i.