- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1-2 cm med fersk ingefær, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 vårløk, skjært i tynne ringer
- 1 ss soyasaus
- 4 ss riseddik
- 1 ss sesamolje
- 1 ts honning
- ½ ts chiliflak (bruk mer om ønskelig)
- 150 g laks, skjært i skiver
- 160 g sushi-ris, fersk
- 2 ts sukker
- Salt
- 100 ml rødbetsaft
- 1-2 ss med rødvinseddik
- ½ bunt med reddik, skjært opp
- 1-2 teskjeer tørket wakame eller arame alger
- 1 liten snackagurk
- 1 gulrot, skjært i tynne striper
- 2 egg
- 1 ts lys soyasaus
- 1 ts sesamolje
- ½ avokado
- 1 ts sesamfrø
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland sammen ingefær, hvitløk, vårløk med soyasaus, 1 ss riseddik, sesamolje, honning og chiliflak til en marinade.
-
2Legg laksen i marinaden og la denne stå i kjøleskapet i 20-30 minutter.
-
3Kok sushi-risen i henhold til instruksjonene slik at risen svulmer opp.
-
4Rør sammen resten av riseddiken med sukker og 1 ts salt. Hell eddikblandingen over den ferdigkokte risen og hell over i en flat bolle. La den avkjøles og rør om innimellom.
-
5Bland rødbetsaften med rødvinseddiken. Legg i reddik og strø litt salt over.
-
6Tilbered algene i henhold til instruksjonene på pakken slik at dette svulmer opp.
-
7Rist sesamfrøene i en stekepanne uten fett og legg til side.
-
8Skjær opp den ene halvdelen av avokadoen.
-
9Skrell agurken og skjær den opp i tykke stykker.
-
10Bland sammen eggene med soyasausen i en liten skål og rør inn opphakkede alger.
-
11Varm opp sesamoljen i en liten stekepanne. Hell eggeblandingen i pannen, dekk til, og stek på middels varme i 3-4 minutter. Inntil eggene er gjennomstekt. Ta ut omeletten, rull den sammen og skjær i strimler.
-
12La alle ingrediensene avkjøles til romtemperatur.
-
13Når du skal servere maten deler du risen i to skåler, og legger så laks, avokado og omelettstrimler og de opphakkede grønnsakene ii skålene. Til slutt strør du sesamfrøene over og serverer.
-
14Tips:
-
15Jo lengre fisken ligger i marinaden, jo sterkere blir smaken