- Sjokolade
Ingredienser
- 4 egg
- 100 g sukker
- 150 g mel
- Litt salt
- 3 ss kakaopulver
- 100 g smør, smeltet
- 2 dl melk
- 3 modne pærer
- 200 g sukker
- 2 ts vann
- 2 dl fløte
- 1 ts salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Lag clafoutis-deigen ved å piske sammen egg og sukker i en skål. Sikt i mel, salt og kakaopulver, og vend det hele forsiktig sammen. Tilsett deretter smeltet smør og til slutt melken. Sett deigen til side.
-
2Varm opp ovnen til 200 °C. Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehuset.
-
3Smør innsiden av det rektangulære fatet med smør og dryss på mel. Hell clafoutis-deigen i fatet, og fordel pærene i deigen. Stek kaken i ovnen i 40 minutter.
-
4Lag karamellsausen mens kaken stekes. Ha sukker og vann i en kasserolle og varm opp ved middels varme. La karamellen småkoke til den er gyllen, cirka 5 minutter. Ta kasserollen av varmen, tilsett fløte og rør godt rundt. Pass på, det kan skvette. Tilsett salt og sett karamellen til kjøling.
-
5Server kaken lun med karamellsausen