Clafoutis med pærer og karamellsaus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Clafoutis med pærer og karamellsaus
Navnet «clafoutis» kommer fra fransk og betyr «å fylle», noe som passer svært godt for denne kaken. Tradisjonelt fylles den lyse deigen nemlig med rikelige mengder av kirsebær. Her får du en annerledes utgave hvor vi har tilsatt kakao til deigen, noe som gir et annerledes uttrykk og en dypere smak, og kaken fylles med modne, søte pærer. En enkel kake som passer svært godt til ettermiddagskaffen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 egg
  • 100 g sukker
  • 150 g mel
  • Litt salt
  • 3 ss kakaopulver
  • 100 g smør, smeltet
  • 2 dl melk
  • 3 modne pærer
Karamellsaus:
  • 200 g sukker
  • 2 ts vann
  • 2 dl fløte
  • 1 ts salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Lag clafoutis-deigen ved å piske sammen egg og sukker i en skål. Sikt i mel, salt og kakaopulver, og vend det hele forsiktig sammen. Tilsett deretter smeltet smør og til slutt melken. Sett deigen til side.
  • 2
    Varm opp ovnen til 200 °C. Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehuset.
  • 3
    Smør innsiden av det rektangulære fatet med smør og dryss på mel. Hell clafoutis-deigen i fatet, og fordel pærene i deigen. Stek kaken i ovnen i 40 minutter.
  • 4
    Lag karamellsausen mens kaken stekes. Ha sukker og vann i en kasserolle og varm opp ved middels varme. La karamellen småkoke til den er gyllen, cirka 5 minutter. Ta kasserollen av varmen, tilsett fløte og rør godt rundt. Pass på, det kan skvette. Tilsett salt og sett karamellen til kjøling.
  • 5
    Server kaken lun med karamellsausen
 
Tips:
Har du karamellsaus til overs, kan det oppbevares i et norgesglass i en måneds tid.
 
 
Le Creuset