- Kjøtt
Ingredienser
- 6 andelår
- 3 ss grovt salt
- 2 ss sukker
- 10 kvaster rosmarin
- 10–15 kvaster timian
- 10 laurbærblader
- 10 knuste pepperkorn
- 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
- 5 fedd hvitløk
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper.
-
2Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.
-
3Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.
-
4Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten.
-
5Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95° C.
-
6Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne.
-
7Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.