Confit de canard

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Confit de canard
Confit de Canard er en klassisk fransk rett og en enkel måte å tilberede and på. Mange er av den oppfatning at det er en av de mest luksuriøse rettene i verden. Kjøttet er like mykt som smør, skinnet er knasende sprøtt, og sammen smaker det uforskammet godt! Du kan også fint droppe skinnet og i stedet ha det møre kjøttet i en lekker gryterett. I vår oppskrift blir det fete andekjøttet tilberedt med rikelige mengder krydderurter, noe som skaper en velsmakende og aromatisk rett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 6 andelår
  • 3 ss grovt salt
  • 2 ss sukker
  • 10 kvaster rosmarin
  • 10–15 kvaster timian
  • 10 laurbærblader
  • 10 knuste pepperkorn
  • 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
  • 5 fedd hvitløk
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper.
  • 2
    Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.
  • 3
    Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.
  • 4
    Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten.
  • 5
    Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95° C.
  • 6
    Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne.
  • 7
    Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.