
Confit de Canard er en klassisk fransk rett og en enkel måte å tilberede and på. Mange er av den oppfatning at det er en av de mest luksuriøse rettene i verden. Kjøttet er like mykt som smør, skinnet er knasende sprøtt, og sammen smaker det uforskammet godt! Du kan også fint droppe skinnet og i stedet ha det møre kjøttet i en lekker gryterett. I vår oppskrift blir det fete andekjøttet tilberedt med rikelige mengder krydderurter, noe som skaper en velsmakende og aromatisk rett.
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 6 andelår
- 3 ss grovt salt
- 2 ss sukker
- 10 kvaster rosmarin
- 10–15 kvaster timian
- 10 laurbærblader
- 10 knuste pepperkorn
- 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
- 5 fedd hvitløk
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper.
-
2Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.
-
3Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.
-
4Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten.
-
5Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95° C.
-
6Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne.
-
7Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.