
Ingredienser
- 80 g usaltet smør, smeltet
- 130 g brunt sukker
- 70 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 190 g hvetemel
- ½ ts salt
- ½ ts bakepulver
- 1 egg
- Ditt valg av smak (se under fremgangsmåte)
- 4 skjeer vaniljeis
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft 170 °C).
-
2Smelt smør og la det kjøle litt ned.
-
3Miks smør, sukker og vanilje til det er godt blandet.
-
4Bland mel, salt og bakepulver i en separat bolle, hell deretter den våte blandingen og egget i den tørre blandingen og elt til alt er godt blandet.
-
5Tilsett hva du vil av smak.
-
6Hell blandingen i Le Creuset minigryter som er smurt lett med smør.
-
7Stek i 15-20 minutter eller til ingenting fester seg på et spyd.
-
8Avkjøl i 10 minutter. Serveres varme med iskrem.
-
9Ulike smaksvarianter:
-
10Bringebær: Bland 80 g frosne bringebær inn i blandingen før du legger den over i 10 cm Le Creuset minigryter. Pynt med ekstra bringebær.
-
11Blåbær og hvit sjokolade: Bland 80 g frosne blåbær og 50 g hakket hvit sjokolade inn i blandingen før du heller over i Le Creuset minigryter. Pynt med ekstra blåbær og hvitt sjokoladespon.
-
12Mint sjokolade: Tilsett 100 g hakket peppermyntesjokolade i blandingen før du har den over i Le Creuset minigryter. Pynt med smeltet sjokolade og ekstra biter av peppermyntesjokolade.