Kan Le Creusets støpejern brukes på induksjonskomfyrer?
Ja, alle kokekar (bortsett fra vårt stentøyutvalg som ikke skal brukes på platetoppen) er egnet for bruk på en induksjonskomfyr.
Bare husk å bruke lav til middels varme for at produktet skal vare lenge og gi deg fantastiske resultater!
Mat brenner seg fast i gryten. Hva kan jeg gjøre?
Det er viktig å ikke overopphete Le Creusets støpejerngryte. Det kan føre til at mat fester seg. Kok eller stek alltid på lav til middels varme, uansett hvilken varmekilde du bruker. Sørg for å øke varmen gradvis.
Jeg glapp støpejernproduktet mitt. Er det dekket av livstidsgarantien?
Nei, dessverre ikke. Støpejernproduktene våre er svært slitesterke til matlaging, men emaljebelegget er av glass. Det betyr at det kan sprekke hvis det går i gulvet eller får en smell.
Denne typen skader dekkes ikke av livstidsgarantien, og vi reparerer ikke produkter som har gått i gulvet.
Håndtaket på støpejernpannen har løsnet. Hva kan jeg gjøre?
Prøv først å stramme håndtaket ved å vri kroken (på enden av håndtaket) forsiktig med klokken. Hvis du sliter med å stramme håndtaket, skru det av for å løsne det fra pannen, og sett det deretter på igjen. Bare vri kroken mot klokken for å løsne den.
Trenger du fortsatt hjelp? Ta kontakt med kundeservice
her >
Det er rust på kanten av støpejernsproduktet mitt. Er dette vanlig?
På alle støpejernprodukter kan det forekomme små områder med rust rundt kanten. Hvis du ser rust, kan det skyldes at støpejernproduktet ditt ikke ble tørket grundig etter vask. Det kan også ha stått et fuktig sted eller i oppvaskmaskinen, eller eventuelt at emaljebelegget har skallet litt av.
For å fjerne rust, bør området rengjøres med nylonsvamp og oppvaskmiddel før pannen/gryten tørkes grundig. Når den er tørr, gnir du litt solsikkeolje eller vegetabilsk olje i det berørte området for å tette det og forhindre at rusten dukker opp igjen.
Hvordan kan jeg få det beste ut av min Le Creuset-grillpanne eller grillplate?
For det første er det viktig å vite hvordan du skal varme opp grillpanne ordentlig. Bruk en middels varme i 3 til 5 minutter, uten olje eller annet fett. Det er bedre å olje og krydre maten i stedet for selve grillpannen. Så når grillpannen er varm nok, tilsett oljet og krydret mat og la den steke i noen minutter. Når maten er stekt på den ene siden, er det lett å løse den. Så kan du snu den for å steke den på den andre siden.
Men det er verdt å vite at våre grillpanner ofte blir enda mer effektive med alder og bruk. Det er fordi den matte black-emaljen kan utvikle et naturlig non-stick-lag eller «patina». Dette er resultatet av «innbaking» av oljer og fett fra maten. Så ikke bli skremt hvis du ser denne brunlige svarte patinaen. Og ikke bli overrasket hvis det blir lettere å få løs mat fra grillpannen med tiden. Det kan også bli mindre behov for å bruke olje eller fett, noe som gjør pannen perfekt til å lage sunn mat uten mye fett.
Til slutt minner vi om at du aldri må forhåndssmøre eller «brenne inn» grillpannen med oljer/fett. Det kan skade den.
Alle våre støpejernprodukter er forseglet med to strøk førsteklasses emalje og trenger ikke noe oljing.
Hvordan skal jeg ta vare på Le Creuset-produkter?
Kan støpejern rengjøres i oppvaskmaskinen?
Alle våre helstøpte støpejernprodukter med fenolknott eller håndtak tåler oppvaskmaskin. Produkter med trehåndtak bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men for hånd.
For å holde emaljen skinnende etter bruk, anbefaler vi imidlertid å rengjøre støpejernet for hånd med en oppvaskbørste eller rengjøringssvamp. Husk å tørke den grundig.
Hvor varmebestandige er Le Creusets støpejernprodukter?
Alle støpejernsprodukter med knott i rustfritt stål eller med metallfinish tåler opptil 260° C i en konvensjonell ovn. Produkter produsert utelukkende av støpejern tåler opptil 350° C i ovnen. Støpejernsprodukter tåler også grillfunksjonen i ovnen hvis det plasseres minst 5 cm under grillelementet.
Hva er forskjellen på den sandfargede og mattsvarte emaljen?
Du finner først og fremst den sanfargede emaljen i gryter, kasseroller og roastere. Denne kokeflaten er svært jevn og godt egnet til mer «fuktige» metoder for tilberedning, som gryteretter og baking. Produkter laget med denne emaljen er ypperlige til tilberedning av gryteretter og supper, og til enkel steking. Den sandfargede emaljen gjør det enkelt å følge med på maten, slik at du ikke brenner den. I tillegg ser det pent ut når du setter dine kasseroller og panner på bordet. Det er også svært enkelt å rengjøre den!
Vår mattsvarte emalje brukes hovedsakelig på grillpannene og stekepannene. Den er litt røffere (en mer strukturert emalje) og veldig slitesterk, slik at den ikke ripes opp eller slites av. Over tid fører oppbygging av stekeoljer og fett til en patina (et beskyttende lag) som gjør det lettere å få løs mat som sitter fast.
Er emaljen ripebestandig?
Ja, emaljen vår er ripebestandig ved alminnelig hverdagsbruk. Men det er alltid best å være forsiktig. Derfor anbefaler vi at du behandler støpejernet skånsomt og bruker kjøkkenutstyr av tre, plast eller silikon. Når du skal rengjøre delene anbefaler vi at du bruker vår spesialutviklede pots & pans rengjøring.
Er støpejernprodukter rustfrie?
Ja, kokekar av støpejern er generelt rustfrie. Eventuelle små rustangrep på produktenes kant kan fjernes igjen. Områder som ser ubelagte ut (som lokk og grytefeller) er faktisk belagt med en tynn emaljegrunning. Husk å alltid tørke disse områdene grundig etter rengjøring.
Skal jeg «steke inn» støpejernpannen med olje eller fettstoffer?
Nei, du skal aldri «steke inn» støpejernet. Dette kan skade produktet.
Alle våre støpejernprodukter er forseglet med to strøk førsteklasses emalje og trenger ikke noe oljing.
Hva er patina?
Over tid bygger oljer og fett seg opp og danner et brun-svart beskyttende lag. Dette laget gjør at maten ikke setter seg så lett fast.