Crêpes med jordbær og krem

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Crêpes med jordbær og krem
Så lettvint å lage med Le Creusets pannekakepanne toughened non-stick. Med disse bærfylte pannekakene får du den perfekte starten på en brunsj.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL JORDBÆRSYLTETØY
  • 250 g jordbær, skylte
  • 60 ml hvitt sukker
  • sitronsaft
TIL CRÊPES
  • 2 store egg fra frittgående høner
  • 175 ml melk
  • 150 ml vann
  • 220 g mel
  • 45 mlsmeltet smør
  • 125 ml fløte
  • 1 vaniljestang, uten frø
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fjern de grønne bladene og stilken fra jordbærene og skjær dem i to. Ha jordbærene i enkasserolle med sukker og klem litt sitronsaft over mens du rører for å dekke det jevnt. Kok oppjordbær og sukker og la det koke ned litt til bærene får en konsistens som minner omsyltetøy. Sett til side for avkjøling.
  • 2
    Ha alle ingrediensene i en mugge, bruk en håndvisp og bland sammen til du får en jevn røre. Dette giren lettere og klumpfri røre. Sett i kjøleskapet i 1 time.
  • 3
    Varm en Le Creuset pannekakepanne toughened non-stick (24 cm) opp på middels varme og sett den inn medstekespray eller smør. Spre røren ut i pannen med en sleiv til du får den tykkelsen du vil ha og rør rundt tilrøren dekker pannen med et jevnt lag.
  • 4
    Når det bobler på toppen, snur du på pannekaken og steker på den andre siden.
  • 5
    Tilsett vaniljestang i fløten og pisk til du får en myk krem. Tilsett vaniljestang isukkeret for ekstra smak.
  • 6
    Serveres med jordbær og vaniljekrem.