- Mel
Ingredienser
- 250 g jordbær, skylte
- 60 ml hvitt sukker
- sitronsaft
- 2 store egg fra frittgående høner
- 175 ml melk
- 150 ml vann
- 220 g mel
- 45 mlsmeltet smør
- 125 ml fløte
- 1 vaniljestang, uten frø
-
SLIK GJØR DU
-
1Fjern de grønne bladene og stilken fra jordbærene og skjær dem i to. Ha jordbærene i enkasserolle med sukker og klem litt sitronsaft over mens du rører for å dekke det jevnt. Kok oppjordbær og sukker og la det koke ned litt til bærene får en konsistens som minner omsyltetøy. Sett til side for avkjøling.
-
2Ha alle ingrediensene i en mugge, bruk en håndvisp og bland sammen til du får en jevn røre. Dette giren lettere og klumpfri røre. Sett i kjøleskapet i 1 time.
-
3Varm en Le Creuset pannekakepanne toughened non-stick (24 cm) opp på middels varme og sett den inn medstekespray eller smør. Spre røren ut i pannen med en sleiv til du får den tykkelsen du vil ha og rør rundt tilrøren dekker pannen med et jevnt lag.
-
4Når det bobler på toppen, snur du på pannekaken og steker på den andre siden.
-
5Tilsett vaniljestang i fløten og pisk til du får en myk krem. Tilsett vaniljestang isukkeret for ekstra smak.
-
6Serveres med jordbær og vaniljekrem.