- Mel
Ingredienser
- 250 g mel
- 5 dl melk
- 40 g sukker
- 1 liten ts salt
- 2 egg
- 1 stor ts natron
- Smør til steking
- 50 g smør
- 50 g sukker
- Revet appelsinskall av ½ appelsin (økologisk)
- 2 dl friskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
- ½ dl konjakk til flambering
- God vaniljeis
- Revet appelsinskall fra en økologisk appelsin
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker og salt. Visp godt til røren er fri for klumper.
-
2Tilsett eggene og visp igjen.
-
3Rør ut natron i litt melk og hell den i røren.
-
4Legg litt smør i pannekakepannen og bak tynne pannekaker av røren. Siden dette er en dessert, kan det være mest innbydende å servere små pannekaker, så pass på at pannen du bruker ikke er for stor (her brukes en pannekakepanne på 24 cm i diameter). Fold pannekakene sammen.
-
5Etter at du har stekt ferdig pannekakene, lager du appelsinsausen. Smelt smøret i en dyp panne og bland med sukker, appelsinskall og -juice. La sausen koke opp.
-
6Legg de varme pannekakene i appelsinsausen og drypp appelsinsaus med skje på toppen av pannekakene. Kontroller at alt er gjennomvarmt.
-
7Tøm konjakk over pannekakene og tenn på med en lighter, slik at de flamberes (HUSK å slå av kjøkkenviften først).
-
8Anrett 2–3 små pannekaker på hver tallerken og hell litt appelsinsaus over. Pynt med en kule vaniljeis og revet appelsinskall; lag eventuelt fine strimler med et juliennejern. Server med det samme.