Crêpes Suzette (flamberte pannekaker)

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Crêpes Suzette (flamberte pannekaker)
Crêpes er blant de fleste franskmenns yndlingsretter, da de er lette å tilberede og kan varieres på et utall måter. Faktisk har de en plass i både det salte og det søte kjøkken i Frankrike. Her gir vi deg en klassisk oppskrift på Crêpes Suzette (flamberte pannekaker) med en søt og aromatisk appelsinsaus til å helle over.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Pannekaker (ca 12–15 stk.):
  • 250 g mel
  • 5 dl melk
  • 40 g sukker
  • 1 liten ts salt
  • 2 egg
  • 1 stor ts natron
  • Smør til steking
Appelsinsaus:
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • Revet appelsinskall av ½ appelsin (økologisk)
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
Du trenger også:
  • ½ dl konjakk til flambering
Tilbehør:
  • God vaniljeis
  • Revet appelsinskall fra en økologisk appelsin
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker og salt. Visp godt til røren er fri for klumper.
  • 2
    Tilsett eggene og visp igjen.
  • 3
    Rør ut natron i litt melk og hell den i røren.
  • 4
    Legg litt smør i pannekakepannen og bak tynne pannekaker av røren. Siden dette er en dessert, kan det være mest innbydende å servere små pannekaker, så pass på at pannen du bruker ikke er for stor (her brukes en pannekakepanne på 24 cm i diameter). Fold pannekakene sammen.
  • 5
    Etter at du har stekt ferdig pannekakene, lager du appelsinsausen. Smelt smøret i en dyp panne og bland med sukker, appelsinskall og -juice. La sausen koke opp.
  • 6
    Legg de varme pannekakene i appelsinsausen og drypp appelsinsaus med skje på toppen av pannekakene. Kontroller at alt er gjennomvarmt.
  • 7
    Tøm konjakk over pannekakene og tenn på med en lighter, slik at de flamberes (HUSK å slå av kjøkkenviften først).
  • 8
    Anrett 2–3 små pannekaker på hver tallerken og hell litt appelsinsaus over. Pynt med en kule vaniljeis og revet appelsinskall; lag eventuelt fine strimler med et juliennejern. Server med det samme.