- Grønnsaker
Ingredienser
- 50 g tahini
- ½ ss hvite sesamfrø
- 5 ss soyamelk, usøtet
- ½ ss sesamolje
- 1 ½ ss eddik
- ½ ss sukker
- ½ ss soya
- ¼ ts dashi-pulver (japansk fiskebuljong) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 1 knivsodd salt
- 150 g haricots verts, trimmede
- 150 g aspargesbrokkoli (ev. vanlig brokkoli i små buketter)
- 150 g grønnkål, uten stilk
- 150 g sukkererter
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha tahini og sesamfrø i en stekepanne, og varm opp ved middels varme. Stek i omkring 10 minutter under konstant omrøring til fargen er blitt mørkere og det dufter kraftig.
-
2Ha tahini og sesamfrø i en skål og tilsett soyamelk, sesamolje, eddik, sukker, soya, dashi-pulver og salt.
-
3Rør rundt til sukkeret er oppløst, og sett dressingen i kjøleskapet med lokk på. Den kan holde seg opptil en uke.
-
4Fyll halve gryten med vann og kok opp. Skru ned til middels varme. Ha grønnsakene i dampinnsatsen med sukkerertene øverst, og damp dem i omkring 4 minutter eller til alle grønnsakene er møre.
-
5Vend dem i sesamdressingen og server.
-
6Tips
-
7Denne retten kan også serveres kald.