- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 12 ferske østers, f.eks. Fines de Claire
- Knust is, til servering
- Ferske koriander, grovhakket, til servering
- 1 lime, saft og fint revet skall
- 20 ml gin
- ½ ts fersk ingefær, finrevet
- 1–2 ts mirin (søt japansk risvin) – kan kjøpes på asiatiske matbutikker
- 1 ts sukker
- ½ ts fersk chili, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Rens østersene
-
2Ha alle ingrediensene til dressingen i en skål og visp det godt sammen
-
3Fyll posjeringspannen med vann og sett inn innsatsen. Ha på lokket og kok opp vannet
-
4Skru ned varmen når vannet koker, slik at det bare småkoker.
-
5Legg en østers i hver fordypning og legg lokket på igjen. Damp østersene i 5 til 7 minutter til de har åpnet seg litt.
-
6Ta dem ut av pannen, åpne dem og løsne kjøttet. Sett dem til side på en tallerken. Gjenta med resten av østersene
-
7Fordel den knuste isen på et fat og form små fordypninger der østersene kan ligge.
-
8Hell litt dressing over hver østers og dryss med koriander