
Det fine med iskalde, feilfrie og friske østers er at det er havet og østersene selv som gjør alt det tunge arbeidet. De sørger selv for den fantastiske smaken, og kokken trenger ikke å gjøre annet med dem enn å åpne dem opp. Vanligvis blir østers spist rå, men hvis du ikke liker rå skalldyr, kan de dampes kort og skånsomt. På denne måten tilberedes de litt og får en annen tekstur, men de vil fremdeles smake fantastisk.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 12 ferske østers, f.eks. Fines de Claire
- Knust is, til servering
- Ferske koriander, grovhakket, til servering
Dressing:
- 1 lime, saft og fint revet skall
- 20 ml gin
- ½ ts fersk ingefær, finrevet
- 1–2 ts mirin (søt japansk risvin) – kan kjøpes på asiatiske matbutikker
- 1 ts sukker
- ½ ts fersk chili, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Rens østersene
-
2Ha alle ingrediensene til dressingen i en skål og visp det godt sammen
-
3Fyll posjeringspannen med vann og sett inn innsatsen. Ha på lokket og kok opp vannet
-
4Skru ned varmen når vannet koker, slik at det bare småkoker.
-
5Legg en østers i hver fordypning og legg lokket på igjen. Damp østersene i 5 til 7 minutter til de har åpnet seg litt.
-
6Ta dem ut av pannen, åpne dem og løsne kjøttet. Sett dem til side på en tallerken. Gjenta med resten av østersene
-
7Fordel den knuste isen på et fat og form små fordypninger der østersene kan ligge.
-
8Hell litt dressing over hver østers og dryss med koriander